En molts dels nostres articles hem parlat de les noves tecnologies, del progrés i innovació que és present al món immobiliari. Però podríem parlar ja d’ agents immobiliaris robots ? És evident que una resposta definitiva no es pot donar. No hi ha cap robot que substitueixi a un agent immobiliari. I tardarà, això segur.

Ara bé, hi ha parts del procés de venda d’ un immoble, o del lloguer, on s’ està innovant. I no sols en aquest camp, en molts!

agents immobiliaris robots

Per exemple, en el procés de recerca a vegades no és fàcil saber exactament el que vol un comprador. De fet, a vegades el comprador tampoc ho té clar. Té una necessitat però no és fàcil visualitzar exactament el que vol. Sap on vol un pis, si el vol gran o petit però és difícil que especifiqui detalls.

Trobar l’ immoble desitjat

Les ajudes a la recerca de l’ immoble desitjat és una de les àrees on veiem que la tecnologia en forma d’ intel.ligència artificial està progressant. No es preten substituïr, sino ajudar.

En la web d’ una empresa del sector, The Move, hi ha un Cercador Immobiliari , eina habitual . Cal entrar-hi les dades bàsiques d’ allò que interessa. Al cap de poc temps es rep una trucada del “super agent immobiliari”. No és una persona, sinó un robot. I sembla que és difícil distingir-ho. Amb la potència del procés de dades, aquesta “super agent” té accés a milers de portals online, ofertes, promocions i variants de la recerca i pot oferir, en temps real, el producte més adequat. 

No tenim un exemple del sector, però darrerament s’ han fet famosos els videos de les trucades de l’ assistent de Google (intel.ligència artificial) a restaurants i perruqueries per fer una reserva. En aquest cas, la trucada és senzilla però no va com estava planejat. La “màquina intel.ligent” és capaç de redreçar la conversa. Toc humà? Qui sap…

 

Les visites

No és un robot qui fa les visites. En aquest cas, una empresa dels estats Units està experimentant amb un robot teledirigit per tal de poder dur a terme una visita a distància.

El robot és al pis. El visitant hi arriba, entra amb un codi personal i en el robot (en una pantalla) té contacte amb l’ agent que l’ acompanya en la visita. La comunicació és bidireccional i permet als agents atendre gran quantitat de visites en diferents llocs sense desplaçar-s’hi. 

Això sí, s’han de tenir diferents robots a diferents pisos…i comptar que la visita no se l’ endugui si el troba simpàtic…  

També hi ha una altra part positiva. El robot porta una tablet. Si el visitant decideix quedar-se el pis, a la mateixa tablet pot omplir les seves dades, signar digitalment i rebre el contracte per email…inclús pagar la fiança i el primer mes de lloguer.

Els Chat Bots

A la segona part del video anterior s’hi pot veure una de les eines que trobem moltes vegades al visitar una determinada pàgina web, són els chat bots. És la finestreta que surt a la part inferior dreta de la pantalla on hi ha “algú” que ens demana si ens pot ajudar.

En la gran majoria dels casos es tracta de complexes aplicacions d’ intel.ligència artificial, amb una potent base de dades i un esquema d’ aprenentatge que permet respondre a qualsevol pregunta sobre el producte que s’ exposa en aquella pàgina web.

I es clar, aquest mateix mecanisme es pot incorporar en moltes dels processos de la gestió comercial del món immobiliari.

Moltes vegades no hi ha ningú darrera. És a dir, la interacció es produeix entre un ser humà i una màquina. En altres casos, aquests Chatbots són més comperts i serveixen com a suport de Serveis d’ Atenció al Client. Un exemple interessant és el chatbot d’ aquesta empresa, Oct8ne , on l’ interacció és molt complerta.

Conclusió: Robots? Sí, tal com els coneixem de les pel.lícules de ciència ficció. Però potser cal pensar en una altra definició de robot. Un ajudant, un assistent. Perque hi ha una cosa clara, el toc humà segueix sent imprescindible. A CAFUR ho tenim clar, per això som CAFUR, Serveis Immobiliaris de Proximitat

 

Font:

https://blogprofesion al.fotocasa.es/primeros-agentes-inmobiliarios-robots-ya-reali dad/

https://www.prnewswire.com/news-releases/say-hello-to-amy-the-worlds-first-ai-powered-real-estate-agent-robot-from-themove com-300584189.html

https://futurism.com/proxima-b-blasted -radiation 

http s://www.zenplace .co m/news/ 

Agents immobiliaris robots ? És ciència ficció…o no?
Comparteix:
Etiquetat a: