En el setè article d’una de les seccions del nostre blog de més èxit, Arquitectes de Barcelona, continuem. Avui a Arquitectes de Barcelona: Carme Pinós , una de les grans arquitectes de l’actualitat i Premi Nacional d’Arquitectura d’Espanya de 2021. 

Arquitectes de Barcelona: Carme Pinós

Fitxa resumida de les dades bàsiques

Naixement 23 de Juny 1954 a Barcelona

FormacióEscola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, UPC

Camp de treball: Arquitectura

 

Biografia 

Carme Pinós va néixer a Barcelona, filla de Tomás Pinós, metge . Mentre estudiava arquitectura, ​​va ajudar la seva mare a dirigir la finca agrícola que tenien a Balaguer (Lleida) i això la va influir en la seva concepció paisatgística per projectar edificis adequats al caràcter particular de cada lloc.

A l’ETSAB va conèixer Enric Miralles (1955-2000), el seu marit i soci durant més d’una dècada.

D’aquesta etapa amb Miralles destaquen obres com el Cementiri d’Igualada, l’Escola La Llauna, el Centre Social a Hostalets de Balenyà, el Camp Olímpic de Tir amb Arc de Barcelona i l’Escola-Llar a Morella. Per aquesta darrera obra van rebre el Premi Nacional d’Arquitectura el 1995.

El 1991 va fundar el seu propi estudi sota el nom d’Estudi Carme Pinós que el 1996 guanya el concurs per construir el Passeig Marítim de Torrevieja.

Entre els seus projectes posteriors més destacats hi ha el Pla General del centre històric de Saint Dizier (França), el centre cultural i d’exposicions CaixaForum Saragossa; i el conjunt compost per la plaça de la Gardunya, l’Escola Massana, un edifici d’habitatges i la façana posterior del mercat de la Boqueria, a Barcelona.

Al desembre de 2021 és distingida amb el Premi Nacional d’Arquitectura 

 

Llibres sobre Carme Pinós 

 

Més informació i comprar

 

 

Obres destacades de Carme Pinós

Cementiri d’Igualada (amb Enric Miralles)

Igualada

 

Avda Icària

Barcelona

 

Edifici de Departaments. Campus WU de Viena (Austria)

2008 – 2013

 

 

Altres articles sobre Arquitectes de Barcelona


Fonts:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Carme_Pin%C3%B3s_i_Desplat

https://es.wikipedia.org/wiki/Carme_Pin%C3%B3s

https://www.cpinos.com/index.php

Imatges:

De Italo Rondinella – Arquitectas – El rostro femenino de la arquitectura contemporánea en Barcelona, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=105512154

 

Arquitectes de Barcelona: Carme Pinós
Comparteix:
Etiquetat a: