L’Estadística Immobiliària del Col·legi de Registradors corresponent al segon trimestre de l’ any en curs, entre abril i juny, indica que es van inscriure en els registres de la propietat 119.408 compravendes d’habitatges.

Aquest augment de la compraventa de vivendes, un 10,7% més que en el mateix trimestre del 2016 és el resultat més alt desde l’ any 2011. Així mateix aquestes dades suposen un increment del 5% respecte al trimestre anterior.

Si diferenciem segons el grau d’ús, l’habitatge nou presenta un descens intertrimestral del 2,07% i l’habitatge usat un 6,54% més que en el trimestre anterior.

augment de la compraventa de vivendes

Què podem dir del preu?

Segons el càlcul a través de l’Índex de Preu de l’Habitatge de Vendes Repetides , observem un increment anual del 4,4% en el segon trimestre de l’any, moderant la pujada observada en els mesos anteriors.

El ritme de creixement acumula un descens de l’índex del 24,2% des dels nivells màxims, assolits el 2007.

I de les compres per part dels estrangers?

En termes interanuals acumulats, la xifra arriba a un 13,2% de compra per part d’ estrangers, mantenint-se estable amb xifres properes a 56.600 compres d’habitatge anuals d’ aquest colectiu. Per nacionalitats, els britànics continuen encapçalant la classificació.

Segons una responsable de Fotocasa, Beatriz Toribio, totes aquestes dades indiquen una normalització del mercat. “El sector immobiliari viu un dels seus millors moments i, malgrat que ens trobarem amb algunes dades negatius, la tendència és positiva a mitjà i llarg termini. El creixement és sostenible i s’està consolidant, encara que a diferents ritmes segons les zones”, assegura.

Afegeix que “el sector està reprenent la seva activitat de forma ferma i consolidada gràcies a la major finançament hipotecari, certa millora econòmica i de l’ocupació, i l’interès dels inversors per l’habitatge”. “Però no cal oblidar“, avisa, “que venim de molt avall a causa del fort ajustament viscut durant anys.”

 

Fonts:

http://www.elmundo.es/economia/vivienda/2017/07/12/5965ca10268e3e272c8b4621.html 

https://www.fotocasa.es/blog/compraventa/la-compraventa-de-viviendas-en-maximos-desde-2011-tras-subir-un-107-en-el-segundo-trimestre 

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2017/06/08/746804-los-precios-de-la-vivienda-comienzan-2017-con-una-subida-del-5-3-entre-enero-y-marzo 

Augment de la compraventa de vivendes durant el segon trimestre de 2017
Comparteix:
Etiquetat a: