S’ està celebrant, fins el proper dia 17, la 21a edició de Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, al recinte de Gran Via.

La fira confirma el creixement sostingut del saló, en línia amb l’experimentat pel sector en els últims anys.

Compta amb 405 expositors i més de 1.000 marques representades. El saló ocupa 14.889 m2 nets, un increment del 8%. La cita va ser inaugurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Barcelona Building Construmat

Innovació, sostenibilitat, finançament i el paper de la dona en el sector són algunes de les temàtiques del programa d’activitats organitzades per les principals associacions sectorials, entitats i institucions que es desenvoluparan en el marc de Barcelona Building Construmat.

I comptarà amb la presència de firmes de tots els sectors que integren la cadena de valor de la construcció. Així, entre les empreses participants, es troben Aislux, Basf, Blindbox, Ciments Molins, Cosentino, Durmi, Hager, Jung, Knauf, Kömmerling, Layher, Marcegaglia, Plataforma Passivhaus, Pladur, Roca, Sika, Simon, Sorigué i Strugal, entre altres.

Ana Vallés, presidenta de BBConstrumat i del grup Sorigué, afirma que “el nostre saló és el principal referent per a un sector que, a hores d’ara, és una vegada més un motor de la nostra economia i, com a tal, assenyala la innovació, la digitalització i la connectivitat com les claus per a un creixement sostenible “.

Els Talks Arena

L’arquitectura capaç d’innovar i de enfrontar-se als reptes globals serà la protagonista de l’espai de debat i coneixement de Barcelona Building Construmat. 

Segons Fira Barcelona, ​​el congrés “Lògiques d’innovació i canvi”, que se celebrarà en aquest saló, donarà a conèixer una nova arquitectura, l’arquitectura expandida, basada en la innovació i l’experimentació per respondre a les necessitats tant socials com mediambientals de la societat.

El comissari del congrés, Ricardo Devesa, ha explicat que l’arquitectura expandida és una disciplina que s’està desenvolupant a nivell global per donar resposta a qüestions com el canvi climàtic, les migracions, les disrupcions tecnològiques o els canvis socials.

El congrés tindrà cinc eixos temàtics entre els quals s’analitzaran, entre altres coses, l’impacte arquitectònic a l’entorn natural, la influència de les noves tecnologies com la robòtica o la intel·ligència artificial i els nous materials en el sector o com la nova arquitectura afronta els canvis socials com a conseqüència de l’increment de moviments migratoris o l’augment del preu del sòl. 

 

 

Barcelona Building Construmat 2019
Comparteix:
Etiquetat a: