Aquestes vivendes seràn cedides a entitats socials per que les puguin destinar a persones amb pocs recursos.

L’objectiu del Govern de la Generalitat de Catalunya és que aquestes vivendes arribin a persones en situació d’emergència social o risc residencial.

Tots els habitatges susceptibles de ser habitats i que provinguin de morts sense fer herència ni testament, ja no es subhastaran com es feia fins ara a fi de destinar els diners a fins socials i culturals. La Generalitat també ha confirmat que pagarà les obres de rehabilitació que siguin necessàries per arreglar els immobles.

testament

El conveni es va signar el passat mes de Setembre amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el president de la Taula del Tercer Sector , Oriol Illa.

En l’ acte es va qualificar la signatura  com “un pas més” contra l’exclusió residencial.

La Consellera Borràs va valorar la col·laboració amb les entitats, i ha qualificat de “màxima” la responsabilitat de l’administració davant el problema de l’habitatge.

oriol_illa_president_de_la_taula_del_tercer_sector_alta_qualitat

Oriol Illa va subratllar que l’habitatge és per a les entitats “una de les principals polítiques socials”. També a afegit que Espanya és un dels països de l’ entorn europeu amb més dificultats per tenir un parc d’habitatge públic. I no és sols culpa de l’ administració, ha comentat, sinó de la poca disposició de les entitats financeres, les grans tenedores de vivenda en auqests moments. 

 

Fonts:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-govern-cedera-pisos-herencias-intestadas-destinarlos-personas-vulnerables-20160922133537.html    

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2016/09/26/743671-cataluna-cedera-viviendas-de-herencias-sin-testamento-a-personas-con-pocos-recursos   

Catalunya cedirà vivendes procedents d’ herències sense testament
Comparteix:
Etiquetat a: