Les circumstàncies per tots conegudes han fet que aquest 2020 hagi portat canvis molt importants en tot allò on hi ha interacció entre persones. I el món immobiliari no se n’ha escapat. Ara bé, podem assegurar sense cap mena de dubte que comprar pisos serà més fàcil 

En efecte, la pandèmia ha accelerat, en general, tots els processos de digitalització de les empreses i dels processos. I l’àmbit comercial ha sigut un dels que més s’ha acabat de transformar.

El món immobiliari no pot estar parat. La construcció torna a funcionar i per tant la compra/venta també s’ha activat.

I han sorgit alternatives per a les visites a habitatges quan, per les causes que sigui, no es pot dur a terme una visita presencial o una visita tal com la coneixem fins ara. Arriben les visites desateses i els tours amb vídeo amb decoració virtual.

Per un cantó, a més de les ja populars visites virtuals (que ja existeixen desde fa temps) i on cada interessat pot fer des de casa seva, han sorgit un altre tipus de visites a habitatges. Els interessats accedeixen presencialment i autònomament a l’habitatge.Són les visites desateses.

I per un altre, amb la pandèmia, una de les repercussions ha sigut la necessitat de seguir unes normes bàsiques de distanciament social i higiene. Molts compradors han optat per intentar estalviar-se la visita a un pis on hi ha pogut passar molta gent. A pesar de les estrictes mesures d’higiene que s’apliquen en aquests casos, aquests compradors han vist amb molts bons ulls la possibilitat de fer uns tours amb video per l’habitatge on, a més, s’hi incorpora una decoració virtual.

 

Les visites desateses i el progrés de la domòtica

Fa temps vam parlar d’un giny tecnològic. Es tractava de la possibilitat d’obrir el pany de la porta amb una app instal.lada al mòbil.

comprar pisos serà més fàcil

És una de les manifestacions de la domòtica, que poc a poc va entrant a les nostres vides.

Però no sols serveix per fer-nos aquesta vida a casa més fàcil sinó que ens pot ajudar quan ens plantegem vendre la casa. Es tracta de permetre que la visita dels potencials interessats en comprar es realitzi de forma autònoma.

Aquestes visites autònomes permeten que no sigui necessària la interacció cara a cara. Els interessats poden accedir a l’habitatge, és a dir, obrir i tancar la porta d’accés mitjançant un pany intel·ligent.

S’utilitza un calendari en línia per agendar data i hora per a la visita i es confirma amb l’agent immobiliari, la cita. Després es verifica la identitat de l’interessat, se li proporcionen dades concretes de la visita i de la tecnologia (app, codi,etc…) que necessita per accedir. 

Un estudi de RentCafe sobre el tema, indica que més del 80% dels enquestats prefereix aquestes visites autònomes davant la possibilitat de la segona opció que us explicarem a continuació: les visites virtuals . 

Entre les raons destaca l’evident influència de les mesures de distanciament social i de la propia experiència que sempre és més “real” que una visita virtual…almenys de moment. I òbviament hi ha una flexibilitat en la durada i en tot el procés, que és flexible, digital i còmode.

Per un altre cantó, tenim les…

 

Visites virtuals que inclouen decoració virtual

Si bé les visites virtuals ja són una tecnologia que té uns anys, en aquest cas és una millora.

Es tracta de mostrar un habitatge REAL decorat virtualment amb l’ajuda de la generació d’imatges per ordinador (se’n diu tecnologia 3D) 

 

Quins avantatges té?

La creació d’aquestes imatges és, actualment, relativament ràpida pel que es pot posar a la venta un pis de forma ràpida.

Elimina un dels grans problemes comercials, que el pis estigui buit. Alguns estudis indiquen que decorar un pis incrementa les possibilitats de venta en prop del 40%

La incorporació de la tecnologia permet, també, complementar aquesta visita amb un planell virtual del pis que permet orientar al visitant al temps que va fent la visita. I pot incorporar interacció i informació addicional. Per exemple: superficies de les habitacions, etc…

Resumint, que permet mostrar tot el potencial als eventuals interessats

Quina opció escollir ? 

Quan algú vol vendre el seu pis, l’ha de posar en mans dels millors professionals. 

A CAFUR estem incorporant les últimes tecnologies per facilitar als nostres clients la presa d’una decisió tan important com la compra d’un pis. 

 

 

 

Fonts:

https://www.merca2.es /visita-virtual-vivienda-balon-oxigeno-sector-inmobiliario/

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2020/05/18/economia/15 89796967_919878.html

https://www.inmoblog.com/visitas-desat endidas-a-viviendas-2-alternativas-para-las-vi sitas-a-viviendas/

https://unexiaandalucia.com /visitas-virtuales-una-nu eva-forma-de-descubrir-tu-nueva-casa/

Imatges: Pexels.com

Traducció / Curació / Redacció: Jordi Sabater

Comprar pisos será més fàcil. Què veurem d’aquí ben poc?
Comparteix:
Etiquetat a: