Comprar una casa no és una operació simple. Es fa poques vegades en la vida i cal contemplar-la amb especial cura.

Hi ha certs conceptes que poden negociar-se, tant amb el banc que concedeix el préstec hipotecari com amb els venedors.  I l’èxit en aquestes negociacions pot significar estalviar-se una bona quantitat de diners. Estalvi en el propi preu o estalvi en la hipoteca. I segons el preu inicial i final, la diferència positiva cap als compradors pot ser important.

Veurem, a continuació, alguns dels temes que es poden negociar en aquest procés de compra / adquisició d’una casa. PEr exemple, canviar de banc per l’ hipoteca, estudiar la situació del venedor, negociar comissions de les diferents parts, pactar plaços diferents, etc.. són algunes d’elles.

EL primer punt, i bàsic en moltes altres situacions a la vida: no tenir pressa.

Si no es tenen moltes presses per comprar, s’estarà en una millor situació per emprendre una negociació amb millors resultats. I no només serà amb el banc, sinó sobretot amb els compradors.

Així, mentre es busca casa es necessari plantejar-se una estratègia realitzable i detectar les debilitats de l’altra part. 

Clau 1. Els preus mai són fixes. 

Els preus no són inamovibles, així que el més assenyat és optar per una negociació intel·ligent amb els venedors. Per exempler  cal explotar les deficiències que tingui l’immoble: pisos baixos, sense ascensor, escala estreta, accessos millorables, pis sense reformar han de ser les raons per negociar i rebaixar el cost final.

Clau 2. Situació dels venedors. Hi ha urgència per vendre?

Si el venedor té pressa, tenim una gran part guanyada. S’ ha d’ utilitzar en la negociació. Amb una mica de psicologia i perspicàcia s’aconseguirà tancar l’operació amb un preu rebaixat i ràpidament.

Clau 3. El banc. Fidelitat fins a cert punt.

Es pot contractar o canviar la hipoteca a una altra entitat financera. Aquesta no només és una estratègia de negociació, sinó que també pot ser la millor oportunitat per estalviar-se uns quants euros.

Clau 4 . Les comissions

Si aporta altres productes bancaris o és un bon client del banc, no tindrà molts problemes perquè aquest elimini les comissions i altres despeses. El banc guanya molts diners en una hipoteca i per tant  és un escenari molt favorable per als interessos de qui vol adquirir un immoble. 

Clau 5 . El plaç / termini

Si pot rebaixar el plaç de partida, podrà demanar un tipus d’ interès més competitiu. No serà massa, però a la llarga estalviarà uns quants euros. Això no s’ ho pot permetre tothom, però cal considerar-ho.

 

Font:

http://www.consumer.es/web/es/vivienda/compra/2017/01/13/224786.php  

Comprar una casa. Què podem negociar?
Comparteix:
Etiquetat a: