Comprar una casa és un dels esdeveniments més important al llarg de la vida de les famílies  però comprar una casa significa en molts casos deixar-ne una enrere. Tot i que fa molta il·lusió traslladar-se a un nou habitatge, només pensar en la mudança s’encenen totes les alarmes i l’angoixa i l’estrès passen a ser habituals. Sense exagerar podem dir que és un període complicat. Per això us portem una petita guia, de consells per una mudança que ha de ser, si és possible, el més còmode per vosaltres.

Abans de la mudança, estem preparats?

Sí, Pot semblar obvi.  però no sempre és així.  A vegades no estem preparats per la mudança així que us detallem els passos previs que hauríeu de seguir perquè tot vagi bé:

  • Abans que res, saps que pots demanar un dia lliure a la feina?.L’Estatut dels Treballadors així ho estableix. Un dia per trasllat de domicili habitual. Important tenir-ho en compte i demanar-ho amb temps 
  • Les mudances són directament proporcionals als conceptes  “paquets per embalar”, “caixes feixugues”, “cintes d’embalar”, “retoladors de punta molt gruixuda”, “llibretes” i moltes més coses. Bromes apart, per organitzar una mudança és convenient que tingueu tot el necessari per preparar-la. Compra i aprovisiona’t de tot el necessari. 
  • Si vas a una casa nova, potser és de segona mà. I potser és necessari donar-li un cop d’ull a fons per si fós necessari fer els arranjaments i reparacions necessàries i petits canvis per tal de que estigui habitable….pintura i neteja és el més habitual. No voldràs posar-te a desempaquetar i endreçar la teva roba dins uns armarios bruts i que s’hauran de pintar ? Tot això sembla poc relevant, però és aconsellable per desestressar el propi dia del trasllat. 
  • Qui farà la mudança? Si som joves i tenim una bona colla d’amics que tenen furgonetes perque practiquen el surf …cap problema. Però no és el cas en el 99% dels casos. Hem de decidir si contractem una empresa de mudances. Probablement, si t’has mudat moltes vegades, contractar algú perquè ho faci per tu et semblarà una gran opció. Valorar el preu, comparar i informar-te al màxim sobre l’empresa escollida són tres coses que hauràs de fer. Aquesta empresa serà responsable de quasi tot el que t’importa durant quasi un dia sencer…i això cal tenir-ho en compte.
  • És aconsellable planificar amb temps els canvis de correspondència, i quan diem amb temps vol dir tan bon punt sapiguem on anirem i disposem d’una bústia amb el nostre nom (a la casa nova !)
  • Finalment: prepara un kit de supervivència. Una maleta amb tot el que podries necessitar si anéssis a un lloc on no hi ha de res, o quasi res.

 

El dia s’acosta. Com organitzar i planificar una mudança?

Falten pocs dies i tots els punts que ja hem tractat estan controlats. Arriba el moment de planificar el trasllat:

  • Fer inventari. Fer un inventari et pot resultar molt útil, sobretot si una empresa fa el trasllat. Podràs assegurar-te que tot arriba a la nova casa.
  • Atenció amb els objectes de valor. Sempre sota control. Mai a les caixes. És lògic i segur que ja ho tenieu pensat. 
  • La mascota o mascotes també tenen un gran valor. La mudança serà estressant per a elles. Potser cal pensar en algú que se’n faci càrrec aquell dia
  • Decideix què necessites a casa teva i què no. Com la Marie Kondo. És a dir, desfer-se de coses que no són útils o que ja no ens calen. Planeja bé què necessites a casa teva i aprofita per fer neteja.
  • Especial atenció a la farmaciola. Segur que acumula medicaments caducats, inútils i que s’han de llençar. Les farmàcies disposen de punts de recollida perquè puguis dipositar aquests medicaments. Si necessites tenir a mà algun tipus de medicina a la mudança, guarda’l en un lloc segur, juntament amb els estris del kit de supervivència.
  • Ordre, ordre i més ordre.…al fer les caixes. Fer-ho bé ajudarà a que instal·lar-se de nou sigui molt més fàcil. Caixes per habitacions. Per tipologia d’objectes. Pel pès. I tot ben anotat a la llibreta. 
  • Especial atenció a la cuina i el saló. Allà és on tardarem més temps a fer els paquets. Especialment la cuina. Recordeu senyalitzar bé aquelles caixes amb objectes fràgils…pels 4 costats de la caixa!.
  • Etiquetes per tot arreu. Pels paràmetre mes lògics, com habitació, fragilitat, molt pesat o no. I a la llibreta el detall del que hi ha..
  • Preparar la roba que ens posarem aquell dia, lleugera, còmoda…i s’embrutarà segur. Ah! A la nova casa sortirà pols per tot arreu. És convenient preparar drpas i material per fer una primera neteja superficial
  • I preparar la casa que deixes….anar repassant que tot quedi ben tancat.

El dia de la mudança

El dia del trasllat ja ha arribat. Ara veurem si els consells per una mudança serveixen!! Serà estressant. Però si heu fet bé tot el que ja hem dit, ho serà menys o ho podreu controlar. 

Alguns consells: 

  • controlar l’ordre en el que es carreguen les coses al camió i estar a sobre en aquest procés, sense molestar massa.
  • controlar que venen les persones que van dir que vindrien i el tamany del vehicle que us van dir a l’empresa de mudances. 
  • mantenir l’ordre alhora de desfer els paquets i desembalar. Si heu fet l’esforç de fer-ho bé a l’origen, ara ho agraireu. 

 

Consells per una mudança. Conclusió: planificar amb temps, preparar amb cura i tenir molta paciència. L’estrès està garantitzat, però tots aquests consells pretenen minimitzar-lo.


Seguiu les nostres xarxes més actives:

Instagram

 


Més articles al nostre blog de la nostra categoria de Tendències

 

Fonts: 

 

https://www.jelpit.com/blog/bienestar /planeacion-personal/11-consejos-para-una-mudanza-mas-rapida-y-facil/ 

https://www.inmobiliariaquorum.c om/20_trucos_para_hacer_mudanza_facil/ 

https://www.fotocasa.es/fotocasa-vlife/inspiracion/como-organiz ar-una-mudanza/

 

Foto de Artem Podrez: https://www.pexels.com/es-es/foto/mujer-trabajando-sujetando-sonreir-5025670/

20 consells per una mudança fàcil
Comparteix:
Etiquetat a: