L’ edició de Barcelona Building Construmat 2017 (BBConstrumat), el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, ​​torna, en la seva 20a. edició, al camí del creixement en augmentar un 25% el seu espai expositiu i un 27% el nombre d’expositors directes respecte a la passada edició de 2015.  13.800 metres quadrats de superfície expositiva i prop de 800 marques participants evidencien la millora que està experimentat el sector.
 
Després d’uns anys en què el saló va patir l’impacte de la crisi, Barcelona Building Construmat presenta una proposta de valor que dóna resposta a les necessitats actuals del sector. Per aquest motiu, BBConstrumat 2017, que es celebra del 23 al 26 de maig al pavelló 2 del recinte de Gran Via, concedeix un especial protagonisme a la digitalització i la innovació com a palanques del canvi que necessita el sector per afrontar els nous temps.

 

 

El certamen de Fira de Barcelona és l’únic d’Europa que destina una àrea en exclusiva a la innovació en construcció on es mostraran les últimes novetats i avenços. Es tracta de l’espai Future Arena, que ocuparà la zona central del saló i en el qual es donarà a conèixer com les noves tecnologies poden contribuir a l’increment de la productivitat de les empreses del sector.

El Future Arena estarà dividit en quatre zones:

Al Showroom, les empreses participants exposaran els materials i productes més avançats i el Technical Corner serà el fòrum de presentacions i ponències d’innovació per a expositors.

D’altra banda, l’àrea de Startups comptarà amb la col·laboració de 4YFN, la plataforma per startups del Mobile World Congress, que presentarà una selecció de les millors startups internacionals del sector mentre que a la zona de Centres Tecnològics i Universitats hi haurà presència de realitat virtual , drones, impressió 3D, internet de les coses, el BIM o prototips d’habitatges sostenibles amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Materfad (FAD), l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), Tecnalia, el Consorci Passivhaus, la Universitat de Carleton del Canadà o la Universitat de Stanford de Califòrnia, entre d’altres.
 
A més del Future Arena, BBConstrumat comptarà amb altres tres grans àrees temàtiques. Així, el Industry Arena acollirà els 787 expositors directes i indirectes del saló que representen a tots els segments i subsegments que integren la cadena de valor del sector des espai públic i infraestructures, estructures, envoltant, elements per a façanes i cobertes, instal·lacions, equipaments , elements auxiliars i maquinària, espai interior, innovació, associacions, gremis i serveis.
 
Al Talks Arena, el lloc de celebració dels tres congressos que se celebren en el marc del saló, s’abordaran qüestions relacionades amb l’Habitatge Social, l’Economia Circular i la Innovació. Entre els ponents que assistiran, destaquen l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; l’exsecretari d’Estat d’Habitatge de Berlín, Andrej Holm; l’arquitecte madrileny Andrés Jaque o l’holandès Maarten Gielen, fundador del col·lectiu Rotor de deconstrucció d’edificis, entre d’altres.
 
Finalment, el Meetings Arena es defineix com la gran plataforma de contactes de negoci del saló. Per facilitar l’accés a noves oportunitats comercials en mercats internacionals, s’ha convidat a més de 800 grans compradors i prescriptors de països com Colòmbia, Israel, Itàlia, l’Índia o Portugal.

Font:

NdP http://www.construmat.com/press-releases/-/prensa/detalle/10398316/ndp-bbconstrumat-gral 

Arriba el Saló Barcelona Building Construmat 2017
Comparteix:
Etiquetat a: