Decorar un habitatge és una tasca que si es fa amb bon gust, transforma una casa en una veritable llar. Apart de revaloritzar-la a nivell econòmic, influeix en l’estat d’ànim de qui hi viu.  Però, com fer-ho bé? Els gustos personals són molt diferents i aquesta varietat pot arribar a aclaparar quan t’hi poses. Una de les opcions és seguir els consells que els antics xinesos van reunir segles enrere. Així, avui us presentem:el Feng Shui en la decoració de casa teva.

Què és el Feng Shui?

El Feng Shui, que pot traduir literalment com vent i aigua, és un sistema xinès basat en l’ocupació harmònica i planificada de l’espai amb l’objectiu que els individus el visquin, el gaudeixin d’una manera positiva.

D’origen taoista, basa les seves creences en el moviment del flux d’energia, anomenat txi.Encara que compta amb segles de tradició, la seva filosofia és tan senzilla com cuidar la llar perquè aquest tingui cura de tu.

 

Els punts més importants

L’energia ha de fluir per casa, lliurement. Per tant, s’han de buidar al màxim tots els espais. A qui no li sona…Ordenar, netejar i desfer-se del que no és necessari ? Doncs és la primera norma. Buidar, ordenar i netejar, aquesta trilogia és un dels principals principis del Feng Shui.

La il·luminació és una altra pota fonamental. Com més llum natural, millor. I els colors amb els quals es decori la casa han de ser suaus (tons pastís, per exemple). Sense llum no hi ha energia. Millor regular l’excés de llum amb l’ús de persianes o cortines que generar-la de forma artificial.

Seguint amb la llum, en el Feng Shui es considera que les espelmes representen el foc, que pot transformar o expulsar l’energia negativa ( txi negatiu ). 

Apart de les espelmes, les plantes i les fonts ajuden a que aquesta energia, la positiva, circuli. Si es disposa de jardí, és una bona opció tenir-lo ple de plantes i amb alguna font. I si no és possible, també es poden col.locar plantes en diversos racons de la casa. No oblidar que el Feng Shui està molt lligat amb la natura. I les fonts, segons el Feng Shui, atrauen la prosperitat. 

Pel que fa als materials, es recomana utilitzar fusta en el mobiliari, que combina molt bé. Es pot compensar amb electrodomèstics d’acer per tal d’aconseguir un equilibri. 

Ara ja sabem, a grans trets, la teoria. I en la pràctica…

El Feng Shui en la decoració de casa teva

Què podem fer a casa nostra? 

Anem pas a pas, estança per estança en el Feng Shui en la decoració de casa teva.

El Rebedor: 

Hem vist que l’objectiu del Feng Shui és crear un ambient positiu i harmoniós que millori la vida dels que viuen a casa. L’entrada és el primer contacte amb la nostra llar. Per crear un ambient positiu, prioritzem la llum i els materials naturals. I sobretot, cap mirall. Segons el Feng Shui fan que l’energia reboti. 

El rebedor ha de donar la sensació d’espai. Es pot triar un color lluminós, com el blanc o groc. I podem col·locar coses que et transmetin “bon rotllo”, com flors, espelmes o fotografies i alguna cosa que representi l’aigua 

El Saló

El lloc on més es fa vida en comú de la llar ha de ser el centre de la circulació d’aquest concepte tant important pel Feng Shui com és l’energia. És un dels llocs amb més energia: aquí entra, surt, s’hi queda, s’activa… 

Llum natural i bona ventilació i un altre cop, plantes naturals. Una bona ubicació és l’est de la casa (a l’esquerra de l’entrada de l’habitatge) ja que allí es troben les zones de la Salut i família o de la Riquesa i prosperitat.

Els sofàs, en L, recolzats a la paret. El mobiliari ha de ser l’essencial i si les cantonades poden ser arrodonides, millor. O sigui, taules rodones si pot ser

Materials nobles, com la fusta, i fer servir una combinació equilibrada de colors. Si pintem les parets de blanc, podem incloure el color als coixins.

La cuina

Pel Feng Shui, la cuina és el cor de la casa i una cuina amb bon Feng Shui ens carrega d’energia positiva. La seva millor ubicació és el més allunyat possible de la porta d’entrada a l’habitatge. I tancada, millor, així les energies no es barregen. 

És molt important que la zona on hi ha aigua (la pica…) estigui ben separada de la de focs.

I en l’apartat de materials s’ha de buscar un equilibri. La presència de la fusta es pot equilibrar bàsicament amb el metall. Les plantes aromàtiques ajuden a que l’energia sigui fresca. 

I pel que fa als colors, una cosa clara, res de cuines blanques. Impliquen fredor. 

Finalment, i tornem a insistir, com més ordenada estigui, millor. Equilibri i creativitat és el que ens aporta una cuina amb un bon Feng Shui. 

El bany

Pel Feng Shui és un lloc de fugida de l’energia. Circula molta aigua. La porta no sempre està tancada i molt menys la tapa de l’inodor. Tot i això, es pot aconseguir un equilibri. Com?

Intentem evitar que el bany es trobi al centre de l’habitatge (així evitarem malalties i pèrdues econòmiques segons les creences del Feng Shui), però si és així cal procurar que el vàter no es vegi al obrir la porta. Ocultar-ho darrera un petit mur pot ser una bona solució. I el mirall, evitar tenir-lo davant la porta.

Per l’equilibri en aquesta estança, la fusta pot ajudar molt. Mobiliari de fusta amb formes corbes i sinuoses. Evitar els blancs i també graons i tarimes.

Posem alguna planta, juntament amb elements simbòlics com fotos o quadres. I, sorpresa, no oblidem les màximes de l’ordre i la neteja i que no hi hagi cap trasto inútil. 

I finalment, el dormitori

Un dormitori sempre ordenat, ventilat i net ofereix una vida emocional sincera i armonitzada. És un lloc de repòs pel que hem d’evitar els aparells electrònics, especialment ordinadors i telèfons mòbils. 

Els televisors han d’estar també fora de les habitacions. Ara bé, si s’ opta per tenir-l’ho és important que no estigui de cara al llit ja que és de material reflexant i actua com a mirall (es pot cobrir amb un drap o tenir-lo guardat dins un moble) 

El capçal del llit és important. És molt aconsellable tenir-ne. Simbolitza suport i seguretat. La paret on es recolza aquest hauria de ser la més allunyada de la porta. 

Les tauletes de nit i llums són bones per obtenir protecció a banda i banda, tot i que no cal que siguin idèntiques. 

I amb els miralls, sant tornem-hi. Els col·locats davant del llit o la porta tenen un efecte negatiu ja que, segons el Feng Shui, dificulten el son. 

D’altra banda, un llit doble amb dos matalassos separats pot comportar desunió. I no es descartable tenir una butaca de lectura, però no per treballar ni fer exercici.

Aquí els colors han de ser suaus, ni molt freds ni molt càlids.

 

 

Altres articles de decoració

Fonts:

https://es.wikipedia.org/wiki/Feng_shui

https://solotendencia s.net/decoracion-hogar-feng-shui-2021.html

https://www.p interest.es/pin/669629038339386112/

https://www.20minutos.es/no ticia/3801568/0/secretos-feng-shui-estar-donde-estes-sabadell/

https://www.elmueble.com/ideas/funciona/feng-shu i-para-principiantes_40280/11

 

El Feng Shui en la decoració de casa teva
Comparteix:
Etiquetat a: