En efecte, ho heu llegit bé. Sí, el gratacels més llarg del món.  Llarg. Mesurarà més d’un 1 km de llargària i tindrà forma de ‘U’ invertida. I es clar, es construirà a Nova York.

I hem dit llarg i no alt perquè el projecte de l’ estudi d’ aqrquitectura Oiio té una sorprenent forma de ‘U’ invertida i mesurarà uns de 600 metres en la seva part més alta.

El nom? ‘The Big Bend’ (traducció: el gran doblegat).

Estarà situat al carrer 57 de Manhattan, molt a prop de Central Park, a la zona coneguda com ‘Billionaires’ Row ‘.

Actualment el projecte es troba en fase de desenvolupament. Els promotors estan negociant amb l’ajuntament de la ciutat de Nova York per obtenir els permisos necessaris per aixecar el gratacel, sobretot els anomenats ‘drets d’aire’.

Segons sembla, l’ objectiu no és la construcció d’ un edifici dotat de tecnologies punteres i costoses. L’ objectiu és, encara que no ho sembli a primera vista, és un disseny funcional que aprofiti el poc espai disponible a Nova York. A més, gràcies al seu disseny podria convertir-se en una nova icona de la ciutat.

I la situació, el carrer 57,  té la seva justificació també. La zona ha vist un important augment en la construcció de gratacels, molts d’ells dissenyats per a multimilionaris. Lògicament s’ ha provocat un encès debat sobre les condicions econòmiques de la zona, que s’ha tornat un lloc inabastable per al novaiorquès mitjà.

El ‘The Big Bend’ busca aprofitar les lleis de zonificació de la ciutat. Es persegueix una estructura amb una gran quantitat de metres quadrats disponibles. I sense excedir els límits d’alçada !! 

 

 

Fonts i més informació:

https://magnet.xataka.com/un-mundo-fascinante/un-rascacielos-que-se-dobla-sobre-si-mismo-busca-ser-la-edificacion-mas-larga-e-impresionante-del-mundo  

http://www.oiiostudio.com/#/thebigbend/ 

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/internacional/2017/03/22/745823-el-rascacielos-mas-largo-del-mundo-estara-en-nueva-york-medira-mas-de-1-km-y

 

El gratacels més llarg del món…que no alt.
Comparteix:
Etiquetat a: