En efecte, el més gran de tot. L’ exageració. Les obres mastodòntiques. Sí, a Xina ho podeu trobar. Si alguna cosa té aquest país és la capacitat de sorprendre.

Però el país més poblat del planeta, també té altres records: des del pont més alt del món al radiotelescopi més gran passant pel major ascensor de vaixells.

Xina trenca rècords cada any, en tot.

El pont més alt del món

El 2013, un equip format per més de 1.000 enginyers i tècnics començar a construir el pont Beipanjiang, el més alt del planeta. I es va inaugurar a finals del 2016. Té 1.341 metres de longitud i s’eleva 565 metres sobre el canó del riu Nizhu, travessant les muntanyes que connecten dues de les províncies més remotes del país: Yunnan i Guizhou. La seva altura total és equivalent a un edifici de 200 pisos.

 

La presa més gran

La famosa presa de les Tres Gorges està considerat el major projecte hidroelèctric del món. S’han trigat 23 anys a completar el projecte. L’objectiu era subministrar electricitat a la zona de Xangai però també controlar les crescudes del riu Iang-Tsé, el major d’Àsia.

 

El radiotelescopi més gran

Va trigar cinc anys a construir-se i va costar 160 milions d’euros. Té un diàmetre de 500 metres, on hi caben fins a 30 camps de futbol. Només els 4.450 panells van trigar 11 mesos en ser acoplats. Està emplaçat en Pintang a la província de Guizou.

 

 

Segur que hi ha molts més exemples.

 

El més gran del més gran és a Xina
Comparteix:
Etiquetat a: