Els parkings. Pels que viuen en grans ciutats és un bé molt preuat. Forma part, quasi sempre, de l’ habitatge adquirit, però si no és així, a vegades ens podem preguntar: quant costa aparcar al centre d’una gran ciutat o en barris de gran densitat de població? La pregunta té una contestació immediata: molt.

Les places són limitades, per motius obvis, i el nombre de vehicles que les famílies compren tendeix a augmentar tot i que aspectes com el car-sharing podrien fer-ho canviar en un futur.

els parkings com inversió

Dit d’una altra manera, disposar de garatge és un privilegi molt rendible. Els parkings com inversió són una molt bona opció.

La situació econòmica, amb la recent crisis al punt de mira, ha reduït els preus, com en el cas de l’ habitatge,  i ha tret moltes propietats a la venda, de manera que hi ha una oferta àmplia i assequible per a qui pretengui obtenir una plusvàlua d’entre el 10% i el 20% en un termini de no més de 10 anys.

Un estudi de ParkingYa! afirma que “preveiem que la recuperació econòmica faci augmentar la demanda i elevi els preus a mitjà o llarg termini fins a un 30%”.

Els avantatges per comprar una plaça de garatge com a inversió podrien resumir-se en:

  • Finançament reduït. Els preus dels parkings oscilen entre quantitats per a les quals en molts casos no és necessari sol·licitar finançament. 
  • Un cost de manteniment molt baix. La despesa de manteniment es limita a pagar la comunitat: neteja, el gual municipal i la llum, encara que de vegades s’incrementa per serveis extres.
  • Seguretat en el lloguer. Aquestes propietats no estan subjectes a la Llei d’Arrendaments Urbans, sinó al Codi Civil. Això vol dir que per als propietaris ha menys inconvenients a l’hora de llogar la plaça. El principal avantatge és que el contracte pot tenir la durada que estimin les parts. El normal és que sigui per un mes amb renovacions immediates. En cas d’impagament, n’hi ha prou de comunicar per burofax a l’arrendatari que l’acord no es renovarà, sense necessitat d’advocats ni plets.
  • Facilitat per a la venda. El mercat és bastant àgil i les perspectives de noves inversions creixen, de manera que es preveu que cada vegada sigui més fàcil trobar un comprador, sobretot si tenim la plaça en el centre o en zones molt poblades.

 

 

Font:

https://blog.anida.es/por-que-garajes-se-han-convertido-buena-inversion/   

Els parkings com inversió
Comparteix:
Etiquetat a: