DONES PER A LA HISTÒRIA

Hipàtia d’Alexandria

Les dones valentes que actualment es dediquen a les Ciències,  Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM) i les nenes que algun dia s’atreviran a estudiar-les poden pensar en Hipàtia com la labor de les dones STEM. Hipàtia d’Alexandria fou la primera dona matemàtica, física i filòsofa de la història, l’existència de la qual és provada de forma fidedigna. 

Va néixer a Egipte a finals del s. IV dC. I va exercir com a mestra com a membre destacat de l’Escola neoplatònica d’Alexandria al començament del s. V. Va destacar en coneixements com la geometria i la lògica, portant una vida plenament dedicada al saber.

Va ser mestra i educadora d’una escola selecta d’aristòcrates, cristians i pagans, que van acabar ocupant alts càrrecs a la societat alexandrina. És així com es va convertir en una figura amb una gran influència social, diana de les enveges de molts. Entre els seus èxits científics està millorar aquells primitius astrolabis que servien per determinar la situació de les estrelles. A més, va inventar un densímetre, instrument que serveix per determinar la densitat relativa dels líquids sense necessitat de complexos càlculs matemàtics.

Si teniu interès a saber més coses d’aquesta extraordinària dona us recomano veure la pel·lícula “Agora”, d’Alejandro Amenabar, que s’endinsa en la figura d’Hipàtia en un moment clau en la història de la humanitat.

Feliç Dia de la dona 2022!!

Feliç Dia de la dona 2022!!
Comparteix:
Etiquetat a: