Organitzant les habitacions per nens (II) : Els nens es fan grans. Les taules…grans i senzilles

Coses en comú: els nens es fan grans. I l’ espai necessari per l’ estudi té una conseqüència evident i única: creix i creix perque els nens necessiten més lloc per llibres, ordinador, i altres estris. Res millor que una taula gran i de línies senzilles col·locada al costat de la finestra per aprofitar bé la llum natural. I una calefacció ben aprop.

Canexel (Idealista)

 

Organitzant les habitacions per nens (III) : Bona il.luminació, fonamental

Estudiar requereix concentració, de manera que un ambient que la estimuli és fonamental. La zona d’estudi ha d’estar ben il·luminada. La llum natural és, evidentment, la prioritat. Però no sempre és possible, sobretot en l’ àmbut urbà. Si la llum ha de ser artificial, sempre és millor una il.luminació directa.

Mi Casa (Revista)

Organitzant les habitacions per nens (IV) : Decoració, seguim optimitzant…

L’habitació dels nens ha d’estar ben organitzada, optimitzada, distribuïda. Un bon armari és bàsic per mantenir l’ordre. Hem parlat d’ aprofitar emmagatzematges que ja hi són. Però si tenim espai i hem de comprar-ho de nou, l’ arribada del mes de Setembre i  el canvi de temporada és una bona oportunitat. Per exemple, caixes de plàstic amb rodes que siguin fàcils d’ocultar sota el llit. Però si la teva demanda d’espai és més gran, per què no comprar directament un armari per l’habitació ?

Pisos . com

 

(i V) Com afavorir l’ estudi en aquesta habitació que acabem d’ optimitzar? 

  • ATMOSFERA RELAXANT
    • L’habitació de desprendre un cert aire de tranquil·litat. Aposta per colors que transmetin calma (no només el blanc).

 

  • PENSA EN VERD
    • Tots els colors transmeten diferents efectes. El verd en totes les seves tonalitats genera seguretat i confiança i és un color que ajuda a la concentració.

 

  • ORDRE, UN REQUISIT IMPRESCINDIBLE
    • L’habitació ha d’estar ordenada sempre (és el mantra que repetim sense parar tots els pares) encara més quan cal concentrar-se. Cal evitar distraccions.

 

  • ESCRIPTORI A PUNT
    • L’escriptori ha d’estar ordenat i lliure. Així afavorirà l’estudi i la concentració.

 

  • AMBIENTS DIFERENTS
    • Si l’habitació d’estudi pot ser diferent a la de dormir / zona de jocs, millor. Si no, sempre millor que comparteixi l’espai amb el somni que no amb el joc.

 

  • TOT A MÀ
    • Tots els materials necessarisben aprop. Objectiu: evitar que s’aixequin constantment a cercar llibretes, tisores, etc .., i perdin la concentració.

 

  • LLUM NATURAL
    • Un lloc ben il·luminat és imprescindible. Cuida els  ulls i genera una major producció d’endorfines, les “molècules de la felicitat”. 

 

Conclusió: al final no hi ha res millor que el sentit comú. Les possibilitats d’ espai i l’ economia de cada família complementen la resta. Organització, ordre. I els resultats arribaran.


Fonts informació:

https://www.pinterest.es /pin/388646642828909513/

https://www.serpadres.es/3-6-anos/educacion-desa rrollo/articulo/7-consejos-para-ayudar-a-los-ninos-a-estudiar-los-examenes-671430727604

https://www.idealista.com/news/deco/consej os/2019/09/03/777329-vuelta-al-cole-5-ideas-para-cr ear-una-zona-de-estudio-para-tus-hijos

https://www.laescueladedecora cion.es/c/curso-ordenar-habitaciones-infantiles/

http://www.pisos.com/aldia/de corar-para-la-vuelta-al-cole/222891/ 

Fonts imatges:

(I) Veure peu imatges

Habitacions per nens ideals per estudiar.
Comparteix:
Etiquetat a: