Només un 7%. És el percentatge d’hipoteques que es firmen a tipus fix i es podria qualificar d’anecdòtic davant l’aclaparador 92,6% restant que es subscriuen a interès variable. Això diuen les dades proporcionades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre els préstecs hipotecaris registrats a Espanya.

Amb tot, en les últimes setmanes, les hipoteques a termini fix han cobrat interès. Dos bancs han presentat ofertes basades en aquest tipus de préstecs pels quals la quantia dels pagaments serà una constant durant tota la seva vida (fins l’ amortització final).

A la llarga, les hipoteques a tipus fix solen resultar una mica més cares.

Aquesta és una de les principals característiques d’aquest tipus de préstecs però, quines són les altres? Des del comparador d’hipoteques de Bankimia responen algunes preguntes:

Hipoteques a tipus fix . Preguntes.

hipoteques a tipus fix

Quins requisits s’han de complir?

Normalment, els requisits que acostumen a exigir els bancs als futurs titulars d’una hipoteca a tipus fix són semblants a una d’ interès variable.

Quins productes vinculats s’han de contractar?

Els productes vinculats a contractar tampoc solen variar molt dels que es requereixen en un préstec hipotecari variable. Inclús poden ser menys.

Quins terminis d’amortització tenen?

Normalment, els terminis d’amortització d’una hipoteca a tipus fix solen ser més curts que els de les que tenen un interès variable.

En aquestes hipoteques hi ha comissions?

Les entitats financeres poden afegir comissions a aquest tipus d’hipoteques.

 

Font: traducció i resum lliure de l’ article a Fotocasa

Autor: Bankimia

Hipoteques a tipus fix: algunes preguntes
Comparteix:
Etiquetat a: