Les dades no enganyen. Segons sembla, quasi la meitat dels enquestats a Espanya assegura viure amb soroll a casa seva. Per tant, creiem que les idees per aïllar el soroll d’ una llar poden ser interessants per a tots.  Perque si una cosa està clara és que l’habitatge particular de cadascun ha de ser un refugi per escapar del soroll i poder descansar

Idees per aïllar el soroll

Així, us volem proposar alguns consells i idees pràctiques per ajudar a insonoritzar la nostra llar, o almenys intentar reduir el soroll. Què us podem proposar?

 

1. Detectar l’ orígen del soroll

El primer és saber identificar la dels sorolls que més ens molesten. Per solucionar-ho, o intentar-ho s’ha de saber quines són les diferents fonts. No s’ha d’actuar de la mateixa manera si el soroll el provoca el tràfic dels cotxes o si prové dels veïns i les seves discussions pujades de tò. 

Cal saber que els sorolls, en el cas que estem tractant, tenen un possible doble orígen.

Els que provenen de la propia construcció: l’ ascensor arranca o s’ atura i fa fressa, els veïns de dalt caminen o arrosseguen cadires, etc..  N’hi diuen estructurals.

Els altres són els aeris, per exemple, els provocats per la televisió o el trànsit del carrer.

Detectats els problemes sonors a la llar, identificats els orígens, serà l’ hora d’ aplicar les diferents possibilitats o solucions. 

 

2. Què podem fer a les finestres?

La solució més senzilla és aprofitar la capacitat d’absorció i amortiment acústica les cortines. Si són gruixudes i arrugades, la seva capacitat d’ absorció és més alta. 

Podem fer, també, un pas més costós i també útil:  posar finestres amb doble vidre . O fins i tot col·locar dobles finestres amb una càmera d’aire intermèdia.

 

3. I si el soroll vé de dalt? 

Posar un fals sostre per reduir els soroll de les petjades dels veins pot ajudar. Però la manera més eficient de aconseguir-ho és que el veí del pis de dalt aïlli el seu propi sòl. 

Una altre solució pràctica, que la podem aplicar nosaltres i suggerir-la al veí es instal.lar làmines de polietilè. Són un nou format per reduir la transmissió de sorolls a través del paviment. N’hi ha específiques per col·locar sota del morter i de la tarima de fusta.

Si col.loquem l’aïllament, millor dit si el veí s’ho col.loca, aconseguirem un elevat nivell d’amortiment de l’impacte (aprox 80% ). Si ho posem en el nostre habitatge, que és on es reben els sorolls, el nivell de neutralització és inferior (30%) 

 

4. El veí té sempre la televisió al màxim. Es pot fer alguna cosa?

Si el soroll excessiu que patim a la nostra llar entra a casa a través de les parets, hi ha una solució bastant radical. El més recomanable és aixecar per l’interior de l’habitatge un nou envà. Això sí, perdrem una mica d’espai a l’habitació. 

Una alternativa menys radical es infiltrar les parets amb unes escumes expansives que augmenten l’ aïllament. Solució fàcil, i relativament econòmica.

 

5. I els nostres electrodomèstics, podem fer alguna cosa?

Qui no recorda el soroll d’ un aspirador ? I de la rentadora quan centrifuga?  Actualment, els models més avançats d’ aquests aparells van incorporant motors brushless, sense escombretes, que eliminen la fricció produït per aquests elements i per tant el soroll associat. 

 

6. Petits detalls per sorolls que apenes sentim

Si poseu tapes de feltre a les potes de cadires i mobles, aconseguiu menys soroll al moure-les i/o arrosegar-les.

Si tanqueu les portes quan funcionin electrodomèstics sorollosos, una altra petita ajuda.

Si la nevera està ben anivellada i amb una petita separació de la pared, millor.

 

 

Fonts:

https://www.elmueble.co m/ideas/decoterapia/aisla-tu-c asa-del-ruido-y-gana-bienestar_19430/4

http://www.cons umer.es/web/es/vivienda/co munidades_vecinos_y_legislacion/2017/06/21/225340.php

https://www.arquitecturaydise no.es/reformas/ideas-para-aislar-tu -casa-del-ruido_1793/6

https://www.fot ocasa.es/blog/hogar/refo rmas/ideas-aislar-vivienda-ruido/

Idees per aïllar el soroll d’una llar
Comparteix:
Etiquetat a: