Silicon Valley és conegut per a molts com el lloc originari de la innovació tecnològica, com el bressol de les empreses més innovadores del moment, com la seu de moltes de les startups tecnològiques de moda. Però també és un exemple on descobrir casos d’ innovació en habitatge…duts a terme per empleats, inversors o exempleats dels gegants tecnològics.

Curiós, no? Bé, potser no tant.

Allà hi treballen milers de professionals d’ alta qualificació, alguns d’ ells molt ben pagats, amb l’ objectiu de canviar el el món a través de la tecnologia. Però no sols hi ha tecnologia, també és bressol d’ altres iniciatives d’ emprenedors. Així, molts busquen l’èxit pel seu propi compte a la badia de San Francisco.

En aquest post (dividit en dues parts) comentarem casos d’ ex treballadors de gegants com Amazon, Tesla o Google. S’ han fixat en el sector de la construcció i hi han vist un món on innovar.

El món de la innovació en habitatge té a Silicon Valley un exemple on mirar-se.

 

De Tesla a habitatges modulars de fusta

Michael Marks va ser un dels primers inversors de Tesla. Inclús va arribar a ser director general durant un curt període de temps. El 2015 va decidir donar el salt al sector de la construcció amb Katerra una “startup ‘dedicada a la fabricació i el muntatge de cases modulars. L’ empresa de Marks, amb seu a Menlo Park (Califòrnia), és coneguda per les seves construccions de fusta laminada encolada i creuada però també per la innovació en els processos constructius.

 

 

 

La companyia nord-americana ha desenvolupat un pla d’optimització de recursos i processos amb l’objectiu de reduir els costos en els seus projectes. A la seva fàbrica de Phoenix, Estats Units, els desenvolupadors immobiliaris comparen taulells de quars i accessoris de bany mentre que els arquitectes fan servir el programari de disseny de la companyia per triar els plans prefabricats. I a molts quilòmetres, a l’obra els treballadors i els robots claven palets d’avet dins de panells i altres màquines i artesans afegeixen finestres i canonades, abans que una grua apili les parets acabades en una plataforma. I moltes altres parts del complex procés de construcció són dutes a terme mitjançant sistemes informàtics, robots o software d’última generació.

És un canvi radical per a la indústria de la construcció. Katerra sembla tenir la millor solució per unir totes les peces del procés, des del disseny fins a la construcció.

Innovació en Habitatge Katerra

I deu ser que o té èxit o el tindrà perquè la companyia va rebre recentment una inversió de 865 milions de dòlars (gairebé 700 milions d’euros) per part del gegant japonès de les telecomunicacions Softbank.

 

Contra els alts preus a Silicon Valley, Google aposta pels apartaments modulars i prefabricats

No creiem que a ningú li soni estrany que el preu de l’ habitatge a Silicon Valley sigui alt. Però que ni els enginyers d’Apple, Google o altres firmes tecnològiques puguin comprar una casa, potser no és normal. Doncs és així.

I per retenir el talent, un dels primers a reaccionar ha estat Google. La startup Factory OS va rebre l’ encàrrec de fabricar 300 habitatges modulars pels seus empleats.

innovació en habitatge

Aquests hauran de pagar un lloguer, però estalviaran prop de 600 euros al mes ja que els costos de construcció dels apartaments modulars són més baixos.

El cost total d’aquest projecte puja a un total de 30 milions de dòlars, segons el fundador de Factory US i experts independents creuen que la tecnologia en la construcció dels models modulars i cases prefabricades, ajudaran a disminuir entre un 20% i un 50% el cost de les construccions d’ aquest tipus a San Francisco.

 

 

 

 

Properament, més exemples…

Innovació en habitatge a Silicon Valley (1a part)
Comparteix:
Etiquetat a:        

Un pensament en “Innovació en habitatge a Silicon Valley (1a part)

Els comentaris estan tancats.