Al sud-oest d’ Anglaterra hi ha Bristol, una ciutat que forma part d’aquelles que reben el qualificatiu de “ciutats universitàries”. Bristol té prop de mig mil.lió d’ habitants i gaudeix d’ una vida cultural envejable. Però avui comentarem un cas d’ innovació en vivendes prefabricades.

En aquest concret camp de l’ habitatge hi trobem una iniciativa força interessant. Per oferir allotjament als estudiants universitaris de la ciutat s’han creat apartaments prefabricats “a mida”. I amb l’ ajuda d’ una gran grua, han pogut “col.locar-se” al seu lloc definitiu, al centre de la ciutat, a l’ interior d’ un edifici en ruïnes que només ha conservat la façana. 

innovació en vivendes prefabricades

El fabricant Go Modular i la promotora Urban Creation han sigut els responsables i pretenen revolucionar la construcció d’habitatges modulars per a projectes situats a llocs històrics existents o d’ accés complicat, com el cas de Bristol. 

Les cases prefabricades “fetes totalment a mida” s’han convertit en un edifici en un dels carrers més concorreguts de Bristol, una de les primeres del Regne Unit que ha decidit enfocar l’anomenada construcció modular com una forma d’ajudar a resoldre la crisi d’habitatge de la ciutat . 

Què han fet exactament? Han col.locat 8 caixes prefabricades sobre un edifici, un antic club nocturn a Park Street al centre de la ciutat, creant cinc apartaments. 

La construcció modular, on els habitatges es creen fora de les instal·lacions en una fàbrica, s’ha utilitzat àmpliament per a noves construccions, però es creu que aquesta és la primera vegada en el Regne Unit que els habitatges s’han fet especialment per encaixar en la carcassa d’un edifici existent en un carrer històric.  Són apartaments prefabricats a mida, construïts especialment per adaptar-se a l’edifici. Els apartaments ja estan completament equipats i decorats amb cuines i banys, i col.locats al seu lloc.

innovació en vivendes prefabricades

Go Modular, la responsable d’ aquesta tasca, diu a la seva web “La nostra visió és fabricar i vendre tecnologia innovadora que faci que la construcció de nous habitatges sigui fins a un 35% més ràpida i un 20% menys costosa, però que superi tots els estàndards de qualitat”

Per un altre cantó, Jonathan Brecknell, director i propietari de la promotora Urban Creation, comenta en referència a aquest tipus de projectes que:

El Regne Unit s’enfronta una escassetat significativa d’habilitats de construcció, el que està exacerbant la crisi de l’habitatge, ja que significa que no estem lliurant suficients habitatges per satisfer la demanda. La construcció modular està preparada per revolucionar el futur de la construcció d’habitatges al Regne Unit, ja que ofereix enormes beneficis en comparació amb les construccions tradicionals.

Hi ha la possibilitat que les cases modulars es lliurin molt més ràpid que les cases tradicionals, el que exerceix menys pressió sobre el nostre grup d’habilitats de construcció. Es creen en un entorn controlat, el que significa que el programa de construcció no està a mercè de les condicions climàtiques adverses, i com a resultat hi ha menys problemes de connexió. Sense esmentar el fet que causa menys interrupcions als veïns ja que la majoria del procés constructiu es porta a terme fora del lloc on hi haurà l’ habitatge. 

Les cases modulars ja són molt lluny dels habitatges prefabricats de la dècada dels quaranta. Estan dissenyats i equipats al més alt nivell i construïts per durar. 

Si sou estudiants i voleu anar a Bristol, és una interessant alternativa.

 

Contingut relacionat: Innovació en habitatge a Silicon Valley

 

Imatges: Go Modular i Urban Creation

 

Fonts: 

https://www.go-modular.co.uk/park-sreet-bristol

50 Park Street

https://www.idealista.c om/news/inmobiliario/vivienda/2019/09/02/777303-bristol-lanza-un-proyecto-de-viviendas-prefabricadas-para-estudiantes-de-la-ciudad

https://www.inmoley.com/NO TICIAS/1912345/2019-1-inmobiliario-urbanismo-vivienda/09-19-inmobiliario-2-20.html

Innovació en vivendes prefabricades. Bristol i els estudiants.
Comparteix:
Etiquetat a: