En efecte, a la casa del futur tot, o quasi tot, estarà conectat a Internet. Ara ja tenim molts dispositius a la nostra llar que estan permanentment transmetent dades i donant-nos accés al món online.

Però en un futur proper això s’ haurà multiplicat per dos o per tres.

Les tecnologies, les noves tecnologies, formen part de la nostra vida cada vegada més. No cal destacar-ho. I aquí ja ens en hem fet ressò vàries vegades. I a l’habitatge, la domòtica va in crescendo. Ja podem encendre i apagar la calefacció des dels nostres telèfons mòbils, pujar i baixar persianes o regular la intensitat de les llums, per exemple.

Però la domòtica encara és als seus inicis. Entre altres inconvenients, la quantitat de cablejat i logística d’ instal.lació que impliquen ha fet que el seu desenvolupament i implantació massiva a les llars encara no hagi arribat.

Alguns experts diuen que els habitatges no seran més grans, sinó que canviarà la distribució de l’espai interior, serán més flexibles i diàfans. És a dir, la casa compartimentada desapareixerà i s’ imposarà un nou concepte d’espai social, obert i connectat. També diuen que la construcció d’habitatge tendirà cap a les cases prefabricades, que es produeixen en una fàbrica i simplement es traslladen per ser ensamblades sobre el terreny, el que redueix el cost del producte final. Alguna vegada ja hem parlat de la impressió en 3D, per exemple.

Però tornant a la domètica en si. Grans empreses com Google estan desenvolupant tecnologies per connectar tots els aparells de la llar a través d’internet, sense fils. Un exemple d’això és el Google Home, que ens permetrà controlar la casa amb la veu.

Serà com el s actuals assistents per veu dels dispositius mòbils (Siri, Cortana) , però més desenvolupat, com un centre de control de la llar que funcionarà a través de la veu. A nivell de disseny, com es veu a la imatge, l’aparell és un altaveu que té un disseny senzill però modern, semblant a l’estil Mac.

La idea és que es col·loquin diversos per tota la casa per poder interactuar amb ell, sense haver de deixar de fer cap altra tasca.

El seu sistema de reconeixement de veu permetrà que, amb prou feines li diguis pel seu nom, el que li hagis posat, processi els teus comandaments i et doni una resposta. Estarà sincronitzat amb el mòbil, la tablet i l’ordinador, encara que també podrà estar connectat a altres dispositius elèctrics.

Fins on podrà arribar?

Google Home aprendrà, amb el nostre permís, quins són els nostres hàbits a la llar, si tenim una veu de trista o de content, si estem sols o acompanyats, etc. I correlacionarà aquesta informació amb música, vídeos, etc. per millorar i personalitzar la nostra experiència d’usuari. 

 

El futur, sens dubte, promet.

I des d’ aquí us anirem informant a mesura que aquest futur esdevingui present.

 

 

Fonts:

https://www.mediatrends.es/a/73008/google-home-domotica-hogar-inteligente-gafas-vr-android/

https://okdiario.com/economia/2016/11/19/sabado-casa-del-futuro-vez-mas-cerca-2025-habra-50-dispositivos-conectados-internet-537916 

http://noticias.api.cat/los-hogares-del-2025-tendran-50-dispositivos-conectados-a-internet/ 

http://noticias.api.cat/google-home-te-permitira-controlar-tu-casa-a-traves-de-la-voz/ 

 

La casa del futur. Tot conectat a Internet.
Comparteix:
Etiquetat a: