La domòtica és un terme que s’ escolta desde ja fa temps. Probablement hagi tingut significats una mica diferents, però ha sigut en els darrers temps que el terme ha guanyat en claredat i sobretot en definició i realitat. Ha perdut la característica de “ciència ficció” que semblava que portava enganxat.

Pocs coneixem fins a quin punt pot ajudar-nos en les nostres tasques diàries i fins i tot fer-nos estalviar en la nostra llar. La domòtica tracta de fer intel·ligent a un habitatge, fent que els electrodomèstics i altres sistemes es comportin d’una manera més eficient i redueixin l’ús d’energia.

la-domòtica

Però, què és un sistema domòtic?
Sense ser molt tècnics, podem definir un sistema de domòtica com un sistema dependent o independent a través del qual s’aconsegueix l’automatització dels diferents serveis del nostre habitatge, convertint-la en una llar domòtica.

Quins serien els seus objectius o millor dit les seves possibilitats?
En general, la domòtica té moltes possibilitats, i en un habitatge està destinada, entre altres:
>> a millorar el confort,
>> optimitzar les vies de comunicació,
>> realitzar tasques de gestió eficient de l’energia,
>>estalviar energia
>> i moltes altres

I per tant, quins serien els seus avantatges ?

Els podriem concentrar en tres:

  1. Centralització
    Un dels aspectes més útils d’un sistema domòtic consisteix en la possibilitat de realitzar un control centralitzat dels diversos serveis de la casa. Per exemple:

    1. Apagat general de les llums
    2. Pujar i baixar persianes amb un sol botó
    3. Climatització
  2. Temporització i estalvi : és molt útil fer ús de temporitzadors, a través dels quals es defineix el dia de la setmana i l’hora de començament i fi d’ accions relacionades, per exemple, amb la calefacció. És útil per estalviar ja que es pot programar la posta en marxa una mica abans de l’ arribada a casa o abans de despertar-se.
  3. Accessibilitat: Instal·lar domòtica a casa fa del nostre habitatge un lloc més accessible. Per exemple, un sol botó pot desconectar alarma, encendre llums, pujar una persiana i encendre la ràdio.

De fet, l’ objectiu és molt clar: facilitar-nos la vida a casa, fer-la més còmode i de retruc estalviar energia.

 

Font: http://www.yaencontre.com/noticias/vivienda/sirve-sistema-domotico-una-vivienda/

 

 

 

La domòtica. Què és? De què serveix?
Comparteix:
Etiquetat a: