Us portem un nou llibre per la secció al blog de CAFUR de Llibres recomanats.

Avui:

Llibres recomanats per CAFUR: La història de Barcelona en 10 passejades: Des dels romans fins a l’actualitat

 

La historia de barcelona en 10 passejades

Comentari sobre l’autor

Biòleg de formació i guionista de professió, Jaume Grau Masbernat (Barcelona, 1960) s’ha especialitzat en el camp del documental científic, històric i polític. Ha treballat per a La VanguardiaPúblicEl Nacional, Televisió de Catalunya, IB3, La Sexta, Canal Plus, Catalunya Ràdio, RAC 1, Ràdio Barcelona i per a la revista Sàpiens.

Brillant comunicador i cronista de Barcelona, és autor de diferents assaigs de reflexió científica com La natura no té drets, de divulgació històrica: Carlinades. El «Far West» a la catalana; o d’investigació política, com Les clavegueres de l’Estat. També ha publicat un recull de contes amb el títol de L’ombra dels peixos. En els darrers anys ha col·laborat amb la Fundació Institut Persona, Societat i Cultura fent conferències en casals de barri amb el títol de «Història de Barcelona, districte a districte».

Font: Amazon

Contraportada / Ressenya

Des de la ruta de l’aigua, de les revoltes, de les guerres o de les epidèmies fins a la ruta del treball, de les obres i especulació o la Barcelona màgica, Jaume Grau ens convida a caminar per la ciutat per descobrir tota la seva història.

Pròleg d’Enric Calpena

Il·lustrat per Núria Solsona

La millor manera de conèixer Barcelona és caminant-la. En els seus carrers i places hi ha escrita tota la seva història i només cal obrir bé els ulls per descobrir-la. La Barcelona d’avui és el testimoni viu de les Barcelones d’ahir, i en les seves pedres ha quedat imprès un relat històric apassionant.

Les deu rutes temàtiques que proposa Jaume Grau per recórrer la ciutat es poden fer caminant, cadascú seguint el seu pas, o, fins i tot, dissenyant el seu propi trajecte. Des de la ruta de l’aigua, de les revoltes, de les guerres o de les epidèmies fins a la ruta del treball, de les obres i de l’especulació o de la Barcelona màgica, l’autor ens convida a mirar-la a través de la història.

Una ciutat que amaga molts més racons i curiositats dels que ens hauríem pogut imaginar, com saber per exemple què hi fa una sabata a la façana de la catedral. Però també ens revela un passat dur i difícil, com el que podem observar al turó de la Rovira, on centenars de barcelonins van instal·lar les seves barraques sobre els antics emplaçaments dels canons antiaeris, que defensaven la ciutat dels atacs de l’aviació italiana.

Obriu les pàgines d’aquest llibre, passegeu, mireu i passeu-vos-ho bé: la ciutat que caminareu és única, «la gran encisera», com la va definir Joan Maragall.

Ressenya:
«Passejar amb el llibre a la mà, seguint un dels itineraris que proposa, ens apropa a aquest món ocult i sorprenentment molt viu d’una ciutat tan intensa com és Barcelona. Està molt bé veure els monuments i les atraccions barcelonines amb ulls de turista, però potser ja és hora d’anar una mica més enllà i mirar-se Barcelona amb els ulls de la Història, de la vida, en definitiva.»
Enric Calpena

 

 

Font: Amazon

En aquest enllaç de sota el podeu comprar:

Comprar La Història de Barcelona en 10 passejades

 

Fonts dels materials: Amazon 

ALTRES LLIBRES RECOMANATS

Llibre recomanat: La història de Barcelona en 10 passejades: Des dels romans fins a l’actualitat
Comparteix:
Etiquetat a: