En efecte, la impressió en 3D en el sector de la construcció i el món immobiliari és més que una realitat. Varis projectes arreu del món estan marcant tendència i accelerant una tecnologia que donarà agradables sorpreses a tots els nivells.

La tecnología de impressió 3D està cridada a revolucionar també el disseny industrial, la medicina, la tecnologia i també, com deiem, la construcció. Les previsions auguren que aquesta tècnica abaratirà costos, escurçarà el temps d’ execució de projectes i reduirà les emissions contaminants i els residus.

I per posar un exemple: Europa té data i lloc per a la construcció del que serà el primer edifici íntegrament realitzat per una impressora 3D.

S’ imprimirà a Holanda.

L’edifici, d’ aspecte futurista, es dirà ‘De Vergaderfabriek “, que significa en holandès senzillament ‘ sala de reunions ‘, ja que aquest serà l’ús que li donin els clients d’un petit hotel de luxe situat a la ciutat de Teuge.

La data d’ inici i….de finalització està fixada el mes de juliol de 2017. ja que s’estima que l’edifici estarà a punt en només 10 dies i que el cost total ascendirà a uns 375.000 euros. Els materials utilitzats seran reciclats i, segons els càlculs, el projecte reduirà en un 40% l’emissió de diòxid de carboni i es produiran un 75% menys de residus en comparació amb una construcció convencional.

Aquest edifici, en concret aquesta sala de reunions única en el seu gènere serà una de les fites de la impressió 3D aplicada a construcció d’edificis. Altres projectes que ja són una realitat son: les oficines de Dubai Future Accelerators, situades a la capital dels Emirats Àrab i l’edifici d’apartaments de cinc plantes construït a la Xina.

En el primer cas, per posar algun exemple amb dades concretes, les instal·lacions ocupen 250 m2 i alberguen la principal activitat de la Dubai Future Foundation. El projecte ha suposat un estalvi del 70% en els costos de producció i la impressora que ha estat utilitzada és una màquina d’uns sis metres d’alt, trenta sis de llarg i més de dotze d’ ample. 

 

 

 

Font:

https://blog.anida.es/este-edificio-sera-impreso-el-proximo-verano-en-holanda  

http://elpais.com/elpais/2016/05/31/videos/1464694501_968366.html  

 

La impressió en 3D continua progressant
Comparteix:
Etiquetat a: