El titular de l’ article amaga un repte: Les ciutats, el que signifiquen, el que són i com fer-les més habitables amb els mitjans que disposem actualment i dels que disposarem en pocs anys.

L’ONU va designar el 31 d’octubre com el Dia Mundial de les Ciutats. L’ objectiu: “evitar la proliferació de barris marginals, millorar l’accés als serveis urbans bàsics, afavorir les polítiques d’habitatges inclusives, augmentar les possibilitats d’ocupació i crear unes condicions de vida segures i saludables”.

la tecnologia i les ciutats del futur

Aquest dia mundial (com centenars d’ altres), és una bona ocasió, o una bona excusa,  per analitzar les tendències emergents
al voltant d’aquest tema: Innovació, Smart Cities, Internet de les Coses, Sostenibilitat, energies renovables, innovació, Big data, mobilitat o Economia Compartida.

I aleshores ens fem la pregunta:

Com utilitzar la tecnologia per dissenyar llocs on ser més feliços? Com utilitzar la tecnologia per millorar aquests llocs?

Desde Inmodiario s’ho van plantejar i van demanar opinions a diferents experts. I el resum podria ser:

#innovació :

Carmen García, directora d’IBM Commerce comenta com a la seva empresa estan convençuts que el futur passa per posar la persona al centre. En diuen Social Business i té a veure amb la capacitat d’utilitzar la tecnologia per nnovar i aportar més valor a les interaccions entre les persones.

#smartcities :

Alberto López-Oleaga, director d’Innovació de Ferrovial, creu que les ciutats intel·ligents no tenen marxa enrere, però que la seva instauració dependrà de la capacitat financera i la maduresa dels diferents ajuntaments per emprendre projectes complexos de gran impacte.

#internet of things

Carlos Beldarrain, CEO de Yaap, creu que en els propers anys “veurem un desenvolupament tecnològic en les ciutats i les coses, pensant en millorar els serveis als ciutadans i facilitant la feina dels que es dediquen a proporcionar”

ciutat del futur internet of things

Per la resta, us recomanem la lectura de l’ article que ens ha inspirat:

http://www.inmodiario.com/167/22119/como-seran-ciudades-futuro.html

 

 

 

 

La tecnologia i les ciutats del futur
Comparteix:
Etiquetat a: