La finalització de molts contractes antics ha portat a que molts comerços de tota la vida hagin hagut de tancar.

Així se’ns explica en un article de LaVanguardia:

En el local on fins fa poc va estar instal.lada la llibreria Documenta, al carrer Cardenal Casañas, al costat de la Rambla de Barcelona, hi ha ara una botiga de bosses i rellotges.  La nova botiga ocupa la meitat de l’espai que abans va ocupar la llibreria Documenta i no té res a veure.

El 31 de Desembre de 2014 va acabar la llarga moratoria de 30 anys que s’ havia pactat , i que va permetre que molts comerciants congelessin els preus dels seus negocis. Els propietaris i arrendadors d’ aquests locals han posat fi a aquesta llarga espera i tots aquells que no han pogut pactar noves condicions no els ha quedat més remei que tancar.

la tradició comercial de Barcelona

La llista d’ afectat no és curta. Podeu mirar en el mapa que trobareu també a La Vanguardia.

Així, com ens parlen en l’ article, el tema no és fàcil, al barrejar-se interessos econòmics :

La librería Documenta, afectada por el fin de la moratoria, se ha trasladado hace meses a Pau Claris, lejos de las calles prime del centro, buscando un precio más asequible, acorde con los beneficios que pueda rendir ahora la venta de libros. La palabra prime -la jerga administrativa de Barcelona ha adoptado en estos años muchos anglicismos- quiere decir que en estas calles del centro los precios de los locales comerciales están por encima de las posibilidades de cualquier comerciante que no tenga detrás a sólidos inversores. El mercado global y el mercado local se disputan el territorio turístico de la capital catalana. Y sólo hay que darse una vuelta por estas calles para saber quién gana.

En el segundo año de este mandato el Ayuntamiento de Barcelona, alarmado por el creciente número de comerciantes que anunciaban el cierre ante la inminencia de la fecha del 31 de diciem- bre del 2014, anunció su intención de lanzar un programa de protección del comercio histórico de la ciudad. De hecho, desde el mes de marzo del 2014 está vigente una suspensión de licencias sobre 389 locales comerciales considerados emblemáticos, en algún caso a su pesar.

Leer más: http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20150102/54422287527/barcelona-liquida-parte-tradicion-comercial.html

 

La tradició comercial de Barcelona en perill
Comparteix:
Etiquetat a: