L’ Ajuntament de Barcelona realitza anualment una enquesta de satisfacció molt amplia. Es pregunta sobre els serveis municipals als veïns de Barcelona, de cada barri. I en l’ edició 2015. les Corts surt com el barri millor puntuat.

L’Enquesta de Serveis Municipals entrevista cada any a 6.000 barcelonins i barcelonines amb l’objectiu de conèixer la seva opinió sobre la ciutat, els seus problemes i la gestió municipal. Es tracta d’una enquesta de llarga trajectòria, que permet fer comparacions i anàlisis evolutives.

les-corts

Com a conclusions generals , creix la satisfacció de viure a Barcelona, amb una nota de 7,8 sobre 10, fet que no es donava des del 2004. I un 32,9% dels entrevistats creuen que la ciutat ha millorat en el darrer any.

Tots, o quasi tots els serveis municipals milloren respecte a la valoració que se’n feia l’any passat, i divuit obtenen el valor màxim en la seva sèrie històrica. Les biblioteques públiques es mantenen en el primer lloc.

La massificació i l’allau de turistes a la ciutat és un focus conflictes municipals que preocupen molt als veïns, especialment els que viuen als barris més afectats: la Barceloneta, l’Eixample i Ciutat Vella.

Les Corts , el millor barri…per poc

Els veïns de les Corts es revelen com els barcelonins  més satisfets amb el seu barri. Li otorguen al seu barri una qualificació de 8,2 sobre 10, que desbanca al nº1 anterior, Sarrià Sant- Gervasi.

Què els hi agrada més?

La tranquil·litat (37%); la cordialitat, la familiaritat i l’ambient (11,1%); l’urbanisme (8,4%); la seva ubicació (7,9%) i les zones verdes (6%).

Segons les dades dels enquestats, a les Corts resideixen els veïns més grans de Barcelona: el 30,6% tenen 65 anys o més. És el segon barri de Barcelona amb més concentració de veïns amb estudis universitaris (46,8%), només per darrere de Sarrià-Sant Gervasi. I al costat del barri de Sant Andreu, és on hi ha més residents de nacionalitat espanyola (85,3%).

 

Font:

http://eldigital.barcelona.cat/els-serveis-municipals-mes-ben-puntuats-pels-veins_306566.html

http://noticias.api.cat/les-corts-es-el-barrio-mejor-puntuado-por-sus-vecinos/

 

Les Corts, el millor barri de Barcelona segons els seus veïns
Comparteix:
Etiquetat a: