Us portem un nou llibre per la secció al blog de CAFUR de Llibres recomanats.

Avui:

Llibres recomanats per CAFUR: Bauhaus. Edición actualizada (Bibliotheca Universalis)

Bauhaus

 

 

Comentari sobre l’Autora

Magdalena Droste va estudiar Història de l’Art i Literatura a Aquisgrà i Marburg. A partir de 1980 va treballar en el Bauhaus-Archiv de Berlín i va ser després professora d’Història de l’Art a la BTU Cottbus.

Ha estat responsable de nombroses exposicions i publicacions sobre tot tipus de temàtiques i artistes de la Bauhaus.

Contraportada / Ressenya

Catorze anys. En aquest breu període entre dues guerres mundials, l’escola d’art i disseny alemanya Bauhaus va establir les bases de la modernitat. A partir d’una visió utòpica de el futur, l’escola va desenvolupar una pràctica avantguardista que fusionava les belles arts, l’artesania i la tecnologia amb l’objectiu d’aplicar-la en altres mitjans i activitats artístiques: de cinema a el teatre, de l’escultura a la ceràmica.

Aquesta obra de referència és possible gràcies a la col·laboració de la Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung de Berlín, que alberga la col·lecció més important avui sobre aquesta famosa escola artística. Amb documents, estudis, més de 250 noves fotografies, esbossos, plànols i maquetes sobre les obres realitzades, ens apropa als principis rectors i les personalitats d’aquesta comunitat creativa idealista a través dels seus tres seus successives a Weimar, Dessau i Berlín. Des retrats informals de gimnàstica en grup fins als dibuixos d’una classe impartida per Paul Klee; des d’ extensos plànols arquitectònics fins a un cendrer infinitament elegant de Marianne Brandt, la col·lecció batega amb els colors, els materials i les geometries que conformen la visió Bauhaus de l’obra d’art total.

A prop ja de la celebració de el centenari de la Bauhaus, aquest llibre és la prova definitiva de la seva energia i el seu rigor; no només com un moviment creatiu pioner, sinó també com a paradigma de l’educació artística. Allà on l’expressió i les idees avantguardistes van produir obres a el mateix temps funcionals i belles. Aquest pràctic volum presenta a artistes destacats com Josef Albers, Marianne Brandt, Walter Gropius, Gertrud Grunow, Paul Klee, Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich.

 

Font: Amazon-Bauhaus

En aquest enllaç de sota el podeu comprar:

Bauhaus. Edición actualizada (Bibliotheca Universalis) (Amazon)

 

Fonts dels materials: Amazon 

Llibre recomanat: Bauhaus
Comparteix:
Etiquetat a: