Realment és molt difícil escollir els millors cinemes de Barcelona . Són criteris molt poc objectius . Tecnologia, comoditat, accessos o fins i tot tipologia de pel.licules. Triar és difícil però la nostra ciutat té alguns exemples que creiem que us poden interessar.

No sols es millors tècnicament, sinó els clàssics, els avantguardistes, els curiosos…

 

La sala Dolby Cinema de Cinesa a La Maquinista

Quan anem al cinema nostra experiència està condicionada per tres factors essencials: la qualitat d’imatge, la qualitat de so i la pròpia sala. El sistema Dolby Cinema està vertebrat al voltant d’ aquests tres pilars essencials: Dolby Atmos, que s’encarrega del so; Dolby Vision, que es responsabilitza de les imatges, i el disseny de la mateixa sala.

La sala Dolby Cinema ofereix a l’espectador una experiència completa: una imatge amb projectors 4K (als cinemes normals és de 2K) i 128 altaveus distribuïts per tota la sala per recrear la sensació de l’escena. Però no només això, a nivell de disseny tot està calculat: per exemple, les butaques Premium mantenen entre elles una distància superior a l’habitual i les parets tenen un revestiment tèxtil que fa que no s’interrompi el so i evita reflexos.

 

Els Cinemes Texas

Europa Cinemas (una xarxa de cinemes creada el 1992 amb l’objectiu de promoure el cinema europeu i que integra prop de 1.000 sales a gairebé 600 ciutats de tot el món) va reconèixer als Cinemes Texas de Barcelona com els millors cinemes de l’estat espanyol reconeixent la qualitat del cinema que projecta i la seva capacitat per atreure l’atenció de l’espectador.

Inaugurat al setembre de 2014 pel seu propietari i responsable, el director català Ventura Pons, als Texas no es programen estrenes, sinó films que van abandonar la cartellera fa ja uns mesos en versió original subtitulada al català. 

 

La Sala Phenomena

Inaugurada el 19 de desembre de 2014 és un cinema com els d’abans i però equipat amb l’última tecnologia en imatge i so. El cinema disposa d’un ampli vestíbul on contemplar els pòsters de les pel·lícules programades, i un bar . Ha acollit esdeveniments com la premiere de la comèdia Anacleto, l’estrena de la sèrie de TV3 Cites, el rodatge de l’últim anunci d’Estrella Damm, classes magistrals d’Alejandro Amenábar i rodes de premsa, presentacions de llibres i festivals.

 

Zumzeig . Cine cooperativa.

Va obrir, o millor dit reobrir les seves portes el mes de Novembre de 2016. Reobrir perque és una reformulació del model d’exhibició cinematogràfica que van plantejar en la seva creació. Aposten pel cinema d’autor i en versió original, en unes instal·lacions punteres a nivell tècnic, però s’expandeix i eleva la seva voluntat de proposar nous contingut i activitats, generant al mateix temps un major grau d’interacció amb els espectadors i una xarxa de treball amb altres entitats de forma més compromesa. El Zumzeig és un espai cooperativista sense ànim de lucre.

 

En coneixeu alguna més ?

 

 

Fonts:

https://www.xataka.com/cine-y-tv/dolby-cinema-asi-es-la-experiencia-que-nos-propone-dolby-para-conseguir-que-volvamos-al-cine 

http://www.api.cat/noticias/las-5-mejores-salas-de-cine-de-barcelona/ 

http://www.todobarcelona.org/descubre-barcelona/los-mejores-cines-de-barcelona/

http://www.phenomena-experience.com/sala.html  

http://www.zumzeigcine.coop    

 

Els millors cinemes de Barcelona
Comparteix:
Etiquetat a: