En aquesta pàgina trobaràs vàries notícies del sector, en format reduït: titular, breus i enllaç a la font original:

Noticies Sector Immobiliari Abril 2018

5-4-2018 Hacienda aprovecha el auge de la vivienda para aplicar un ‘catastrazo’
La letra pequeña de los Presupuestos Generales del Estado para 2018 (PGE) albergan un nuevo golpe al bolsillo de los españoles. La disposición final décimo octava del proyecto de ley estipula que, a partir de ahora, el Catastro determinará el valor de referencia de mercado de la vivienda para usarlo como referencia en la valoración catastral, que es la base para el pago del Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI) y para el impuesto de la plusvalía local

Font: API  ENLLAÇ

 5-4-2018  El alquiler en Catalunya aumenta un 9,9%, hasta los 655 euros mensuales
La vivienda de alquiler en Catalunya se encareció un 9,9% en 2017 hasta alcanzar un precio medio de 654,8 euros, según datos del Incasòl recogidos en el último informe inmobiliario de la Associació de Promotors de Catalunya (Apce). Se trata del incremento más pronunciado desde el inicio de la recuperación de los precios en 2014. La capital catalana llegó a una renta media de 887,3 euros (+9,5%), aunque en el tercer trimestre superó los 900 euros.
Font: API  ENLLAÇ
 8-4-2018 L’ efecte Amazon dispara la inversió en instal.lacions logístiques. 
L’auge del comerç electrònic ha disparat la contractació d’espai logístic a nivells rècord: l’any passat la inversió en la compra de naus logístiques va arribar als 1.353 milions d’euros a Espanya, un 63% per sobre de l’any anterior. Les vendes per internet creixen a un ritme del 24,8% anual a Espanya, segons la CNMC, i ja mouen 21.800 milions d’euros anuals, i aquest “efecte Amazon” obliga els grans grups comercials a ampliar contínuament la seva infraestructura logística. Per a ells, i per a les empreses de transport, les immobiliàries s’han llançat apromocionar novesnaus, tan a prop de les grans ciutats com l’escassetat de sòl ho permet, mentre els inversors es posicionen atrets per la pujada de les rendes, que ja assoleixen entre els 6,75 euros per m /mes en les millors ubicacions de Madrid i Barcelona, segons la consultora Savills Aguirre Newman.
Font: API  ENLLAÇ
 21-4-2018  L’ FMI descarta que Catalunya freni el PIB espanyol
Al Fons Monetari Internacional (FMI) la crisi catalana ha deixat de preocupar pel seu potencial impacte en l’economia espanyola. Ho diuen els documents presentats aquesta setmana a Washington, en els quals es parla de «impacte més baix de la incertesa sobre Catalunya en les dades agregades» i ho va reiterar ahir Poul Thomsen, director del departament per a Europa de l’organisme. «Són temes polítics. Hi ha una mica d’incertesa però de moment no veiem riscos a la baixa dominants. Un pot veure l’escenari en què els esdeveniments poguessin frenar el creixement, però no em preocupa el risc», va declarar Thomsen en una roda de premsa. 
 Font: API  ENLLAÇ
     
     

 

 

Font: Noticies Sector Immobiliari Abril 2018  (feed per API.cat)

Comparteix: