Al llarg dels últims mesos us hem parlat de dos projectes urbanístics innovadors, la nova capital de Indonèsia i Quiddiya, a l’ Aràbia Saudí. Era la primera part de l’article Noves ciutats al món .En aquesta segona i última part, us parlem d’un tercer projecte.   

El projecte es diu Bleutech Park Las Vegas, i els seus promotors diuen que serà la primera ciutat intel·ligent del món. Amb un període de construcció estimat d’ uns 6 anys, i un cost de més de 6.700 milions d’euros, a la ciutat s’hi utilitzaran energies renovables com la solar, eòlica, aquàtica i cinètica.

Noves ciutats al món

Sí, és així. tota l’energia que es farà servir té el seu origen en fonts renovables. És més. els edificis no contaminaran i els vehicles seran autònoms. L’ objectiu és un funcionament eficient i intel.ligent. A títol d’exemple, les façanes dels edificis utilitzaran vidre fotovoltaic, capaç de convertir la llum en electricitat. 

Bleutech Park inclourà diferents espais com oficines, locals comercials, habitatges de luxe, hotels i llocs d’entreteniment ( és Las Vegas, no ho oblidem )  

A continuació algunes imatges del projecte.

Concretament, en el terreny de les vivendes, l’objectiu d’aquesta nova miniciutat és crear habitatges assequibles, en un moment en que la problemàtica per accedir al mercat residencial és present arreu. 

Segons expliquen a la seva web, l’habitatge assequible és un dels seus punts més innovadors. Ho volen abordar mitjançant el desenvolupament del que ells anomenen “Habitatges per a la Força Laboral”. Aquest enfocament singular té per objecte atendre les necessitats d’habitatge de les persones empleades en treballs dels quals depèn la població en general perquè la comunitat sigui econòmicament viable, com infermeres, agents de policia, mestres, bombers i molts altres. 

L’habitatge per a la força laboral sembla que és la pedra angular de la visió i el compromís de Bleutech Park 

Tot el que hem explicat sembla molt interessant. Però com que mai tot és de color de rosa, la pandèmia del Covid-19 els està afectant en les fases inicials i han hagut de fer front a problemes judicials.

 

Ho seguirem i d’aquí sis anys veurem on són.

 

 

Fonts:

https://www.bleuteckparc.com

https://www.idealista.com/news /inmobiliario/internacional/2019/08/23/777223-la-primera-miniciudad-inteligente-del-mundo-estara-en-la s-vegas-y-s

https://www.prnewswire.com/news-re leases/bleutech-park-anchors-7-5-billion-digital-infrastructure-city-at-south-end-of-las-vegas-strip-300953560.html

https://www.foxbusiness.com/technology/bleutech -park-las-vegas-mini-city

 

Noves ciutats al món (segona part)
Comparteix:
Etiquetat a: