T’has imaginat mai despertar cada matí amb una vista que et talla la respiració, on el cel es fusiona amb l’oceà a l’horitzó? No parlem de vacances passatgeres, sinó de viure al límit, literalment!

A Cafur, volem portar-te en un viatge visual a través d’algunes de les cases més espectaculars i increïblement situades en penya-segats i precipicis al voltant del món. Des de la tranquil·la costa espanyola fins a l’audaç orografia australiana, aquestes vivendes no només són meravelles d’arquitectura, sinó també una mostra de coratge pels seus propietaris alhora que innovació i atreviment per part dels arquitectes..

Viure en un penya-segat ofereix una experiència única, barrejant l’adrenalina de l’alçada amb la serenitat d’unes vistes panoràmiques interminables. Però, ¿com és realment viure penjat entre el cel i la terra? I quins reptes arquitectònics comporta construir en aquests terrenys tan especials?

En aquest article, us fem una petita selecció d’imatges que expliquen per si soles les característiques úniques d’aquestes llars.

Acompanya’ns mentre descobrim els secrets de cases que no sols desafien les lleis de la gravetat, sinó que redefineixen el concepte de ‘casa amb vistes’.

Prepara’t per quedar fascinat amb les construccions més audaces que s’integren perfectament en paisatges de vertigen!

 

Port de la Selva – Casa de formigó – Marià Castelló i José Antonio Molin

Construïda l’any 2021, aquesta casa brutalista aferrada a les muntanyes del Port de la Selva, va ser dissenyada per Marià Castelló i José Antonio Molin.

Imatge: Marià Castelló

+ info sobre el projecte

 

Argentina – Casa MF – Alarcia Ferrer Arquitectes

Un projecte d’habitatge de formigó pigmentat de rosa a càrrec d’alarciaferrer arquitectes ofereix un contrapunt amb el verd intens de la Vall de Calamuchita.

 

 

Imatge: Federico Cairoli

+ info sobre el projecte

 

Salobreña – Gil Bartolomé Arquitectos

Descripción textual proporcionada por los arquitectos. Esta casa es un encargo privado realizado por una pareja joven que eligió una parcela difícil en una colina con una inclinación de 42 grados, frente al mar Mediterráneo con unas vistas impresionantes. La tarea ha sido integrar la casa dentro del magnífico paisaje que la rodea y orientar los espacios habitables hacia el mar. También se ha tratado de trabajar con un presupuesto muy ajustado, un solar complejo e ideas ambiciosas tanto por parte del cliente como del arquitecto.

Imatge: Jesus Granada 

+ info sobre el projecte

 

Taktsang – Big Sur – California 

Reproducción texto AD Magazine : 

A mediados de la década de 1960, Richard Clements, un contratista de San Francisco, se propuso construir un complejo turístico único, una casa sobre un acantilado. El emplazamiento: casi 4 hectáreas en lo alto de un impresionante acantilado con vistas al océano Pacífico. La inspiración: el monasterio de Paro Taktsang, en Bután, quizá una de las estructuras colgantes más famosas del mundo. Aunque el hotel nunca llegó a existir, sí se construyó el vestíbulo, que parece crecer desde el interior del mirador rocoso. Y en 1992, este atrevido diseño fue adquirido y transformado en una casa sobre un acantilado, que recientemente ha salido al mercado por 25 millones de dólares.

 

 

Photo: Kodiak Greenwood

+ info sobre la casa

 

Muntanya Skuta – Refugi alpí – Rok Omán y Spela Videcnik de OFIS

Descripció original de la web Arqa.com:

El projecte va ser desenvolupat a partir d’un estudi de Disseny Arquitectònic, a la Harvard University Graduate School of Design, dirigit per Rok Omán i Spela Videcnik d’OFIS. A la tardor de 2014, els dissenys de tretze estudiants s’enfronten als reptes de disseny d’un refugi innovador i pràctic per satisfer les necessitats extremes del clima alpí.

 

Imatge:  Andrej Gregoric

+ info sobre el projecte

 

Karpathos – Grecia – OOAK Arquitectes (Estocolm)

Descripció original de la web ThisisPaper

Dissenyat per l’estudi d’arquitectura OOAK, amb seu a Estocolm, Patio House vola amb delicadesa sobre una espectacular parcel·la de terra amb vistes directes dels windsurfistes a la platja d’Afiarti.

 

 

Imatge: Yiorgos Kordaskis

+ info sobre el projecte

 

 

 

Informació sobre les imatges: Totes les imatges incloses en aquest post s’utilitzen amb objectius de difusió i no-comercials. Totes les imatges citen al seu autor i a la font original . Qualsevol autor pot demanar la seva retirada o  qualsevol modificació. Si us plau, feu servir el correu següent :   protecciondedatos@cafur.es

Penya-segats: Com viure al límit gaudint de vistes insuperables
Comparteix:
Etiquetat a: