Probablement la lectura de les primeres tres paraules, ” Problemes entre veïns “, ens fan venir al cap una coneguda serie de TV.

Fora de les exageracions i connotacions còmiques de qualsevol comèdia, sí que és veritat que són molt variats i abundants els casos de conflictes entre propietaris que acaben davant els òrgans judicials, afegint  tensió entre els veïns.

Les comunitats de veïns són, sovint, una font de conflictes que poden acabar en els tribunals davant la impossibilitat que aquests conflictes es resolguin en les tedioses reunions anuals. Són nombrosos els casos de baralles entre propietaris que es dirimeixen davant la Justícia, afegint fortes tensions a la ja de per si difícil convivència. Sorolls, males olors, discussions amb el conserge, quotes impagades, instal·lació d’aires condicionats o tancaments de terrasses són només algunes de les qüestions que poden desencadenar la guerra al veïnat.

problemes entre veins

Per exemple, seguint l’ article que ens inspira aquest contingut, veiem alguns exemples.

Olors i sorolls

Sovint, les polèmiques entre veïns solen estar relacionades amb qüestions bàsiques de convivència com, per exemple, la higiene. Un exemple, amb sentència inclosa, es troba a Galicia. L’Audiència Provincial de Pontevedra ha acceptat la mesura de privació d’ús de l’habitatge durant dos anys a una veïna per les males olors que es desprenien de la seva llar per l’existència d’animals (gats) i l’acumulació d’escombraries, tal com va quedar demostrat.

La sentència, del passat 30 d’abril, considera que la mesura està justificada i emparada per l’article 7.2 de la Llei de Propietat Horitzontal.

I els sorolls molestos no es queden enrera. Per exemple, ni més ni menys que el Tribunal Suprem (TS) va arribar a condemnar el 2012 a una família a indemnitzar als seus veïns amb 8.000 euros perquè una de les filles tocava el piano qualsevol dia de la setmana, sense horari fix i sense respectar les hores de descans. De res va servir que la família expliqués que estava estudiant 4t curs de piano i necessitava practicar.

¿Hi ha més exemples?

Sens dubte. Us recomanem que continueu la lectura AQUÍ

 

Font: EXPANSION.com

http://www.expansion.com/juridico/actualidad-tendencias/2015/08/25/55dca49c268e3edf268b4586.html

 

Problemes entre veïns davant la justicia
Comparteix:
Etiquetat a: