Si hi ha un barri de Barcelona que ha volgut posicionar-se com un model modern, aquest és el 22@ . I ara, com s’ acostuma a dir, està creant escola. I l’ alumne es diu Quartier Heiderstrasse, el nou barri de Berlin.

Fa pocs dies llegiem que l’Ajuntament de Barcelona va ser convidat a participar en l’acte de col·locació de la primera pedra de l’edifici QH Core, situat al nou barri de Berlín Quartier Heidestrasse. I Aquest barri podem dir que ha estat dissenyat inspirant-se en el districte més tecnològic de la capital catalana.

Quartier Heidestrasse

El 22@ de Barcelona i aquest nou barri de Berlin comparteixen característiques.

La densitat, la barreja d’usos, la densitat i la complexitat urbana, etc… S’ aposta per la mobilitat sostenible, la construcció eficient i la utilització de les noves tecnologies per millorar la vida dels seus habitants.

Què és Quartier Heiderstrasse?

És part del nou districte Europa City (el nou centre de Berlín) que s’està impulsant a la capital alemanya. Es planteja com un barri intel·ligent i connectat. Un altre exemple de “smart city” .

Com en el cas del 22@, és un projecte de transformació urbana de molt abast. S’ abarca una superfície d’ aproximadament 60 hectàrees que fins ara havia estat un dipòsit ferrovial de mercaderies.

El nou barri, com en el cas del 22 @, ha estat concebut com un espai innovador on s’ apostarà per bicicletes i vehicles elèctrics, cotxes compartits o aplicacions d’aparcament.

Com s’ explicava també a la premsa;

El coordinador de la Comisión del 22@ y de BIT Habitat, David Martínez, ha explicado la experiencia de Barcelona en la mesa redonda ‘¿Qué hace que un barrio sea inteligente?’, que ha compartido con el alcalde de Berlín, Michael Müller, y otros expertos en urbanismo de la ciudad. Una ‘smart city’ o ciudad inteligente es aquella que “usa nuevas tecnologías y el conocimiento acumulado en el arte de hacer ciudad para avanzar hacia un entorno urbano más inclusivo y sostenible”, ha explicado Martínez.

 

Font:

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180920 /barcelona-inspira-nuevo-barrio-berlin-7045658

https://www.idealista.com/news/inmo biliario/construccion/2018/09/21/768326-el-22-de-barcelona-inspira-a-quartier-heidestrasse-el-nuevo-barrio-in teligente

 

Quartier Heiderstrasse, el nou barri de Berlin inspirat pel 22@
Comparteix:
Etiquetat a: