Avui us expliquem, inspirant-nos en un article de Api.cat les raons o punts que determinen que una casa sigui una bona casa.

Està clar que qui està decidit a comprar una casa, inverteix molt de temps buscant i visitant habitatges personalment, tractant d’encaixar les seves necessitats amb l’oferta immobiliària que hi ha al moment. Però a vegades, el comprador oblida que una casa és una fantàstica inversió a futur, si reuneix certes característiques…

una bona casa

¿Quines caracerístiques pot tenir aquesta casa ideal?

1. Localització

Que un habitatge estigui ben ubicat és fonamental perquè de cara a la posterior venda serà un factor important en la obtenció d’ una bona taxació.

Sens dubte, una bona localització és un valor segur.

2. Serveis bàsics a prop

Per a molts compradors, tenir escoles i altres serveis bàsics a prop de casa, és primordial. Viure als afores és fantàstic si busques molta tranquil·litat, però hi ha una major dependència del cotxe.

3. Seguretat

A ningú li agrada viure en una zona insegura, especialment si es tenen fills. En tota gran ciutat hi ha carrers o barris amb índexs de criminalitat més alts que altres. Imprescindible informar-se abans.

4. Transitable

Buscar un entorn “amigable” per caminar i moure en transport públic i / o privat. Per exemple: si té voreres amples per circular amb cotxets de nen petit, si compta amb places i parcs per sortir a passejar amb el gos, si és molt complicat estacionar el cotxe, etc.

5. Veïnat

Per exemple, hi ha barris on viu més gent jove, altres on predomina la gent gran, barris que conserven negocis locals i altres amb comerços i supermercats pertanyents a empreses multinacionals.

L’estil de vida de la gent que conforma un barri, una comunitat o un veïnat influeix en la teva qualitat de vida i també en el valor de l’habitatge.

6. Reformes que necessiti el pis

No només has de calcular el preu de compra de l’habitatge, també el de les reformes que cal fer-li.

Una casa degudament reformada té més valor.

7. Manteniment del seu valor

Hi ha barris que de sobte es posen de moda i els preus pugen com. També hi ha barris que baixen de preu perquè es deterioren i altres que sempre conserven el seu valor.

8. Despeses associades

Per exemple, els impostos locals o les despeses de la comunitat de propietaris. Hi ha comunitats on es paga moltíssim i municipis amb un IBI molt alt. També és un factor que serà considerat per l’ eventual futur comprador.

 

Adaptacio i traducció lliure de:

http://www.api.cat/noticias/8-cosas-que-hacen-que-una-casa-sea-una-buena-casa/

 

Raons per les que una casa és realment una bona casa
Comparteix:
Etiquetat a: