Darrerament el fenòmen Pokémon Go ha posat en boca de tots un concepte que ja és entre nosaltres. Es tracta de la realitat augmentada.

Però ni els pokemons són els únics protagonistes de la realitat augmentada ni aquesta tecnologia servirà exclusivament per caçar bestioles virtuals amb el mòbil i passar una bona estona.

El sector de la construcció i de l’ arquitectura en general se’n beneficiaran de forma evident. De fet, ja hi ha arquitectes que estan experimentant amb ella per optimitzar el disseny dels edificis.

Un dels pioners en aquest àmbit és Greg Lynn, que ha innovat presentant a la Bienal de Venècia un futurista complex arquitectònic que ha concebut amb ajuda de les ulleres de realitat augmentada Microsoft HoloLens.

 

realitat-augmentada

 

El que ha fet Lynn és reconvertir una fàbrica d’automòbils abandonada de Detroit, en un futurista i imponent complex format per dos edificis de cinc plantes, units per passarel·les mòbils de singulars formes. Aquest ha estat l’objectiu de Lynn, que ha presentat a la Biennal seu Centre d’Execució, Coneixement i Innovació, sobrevolat per drones encarregats de transportar mercaderies. 

Els visitants de la Biennal tenen l’oportunitat d’ acostar-se al cor del projecte d’aquest arquitecte posant-se les Microsoft HoloLens i submergint-se en la realitat augmentada. No obstant això, les ulleres no només han ajudat a Lynn a ensenyar millor al públic els secrets del seu disseny, sinó que també li han servit per desenvolupar-lo.

Lynn està convençut que la propera revolució de la realitat augmentada no només serà en arquitectura, sinó que afectarà tot el sector de la construcció. Les cintes de mesurar i els rotllos de plànols podrien ser substituïts pels seus homòlegs virtuals, amb els quals també es podrà interactuar en l’espai físic mitjançant la realitat augmentada.

realitat augmentada

Ara bé, ¿és el moment per aquesta tecnologia que Lynn considera tan innovadora? Alguns exemples demostren ja les seves potencialitats, encara que de moment són escassos…i de moment segueix sent car.

De totes formes, la tecnologia està disponible. 

Des d’ aquí, seguirem informant.

 

 

Font:  https://www.idealista.com/news/inmobiliario/construccion/2016/09/26/743675-mas-alla-de-pokemon-go-como-la-realidad-aumentada-cambiara-la-forma-de-hacer  

 

Realitat augmentada i arquitectura: el futur ja és aquí
Comparteix:
Etiquetat a: