Com ja es va veure al passat Mobile World Congress de Barcelona, l’ any 2016 pot ser el gran any de la realitat virtual.

Aquesta tecnologia està revolucionant el món dels videojocs,  de les retransmissions esportives, de la conquesta espacial i de molts aspectes de l’ oci i la diversió.

I pot convertir-se en un punt d’inflexió per a molts altres negocis com l’immobiliari.

Les immobiliàries ja utilitzen la realitat virtual per fer recorreguts fotogràfics, però als Estats Units estan anant encara més enllà. La immobiliària nord-americana Halstead Property, per exemple, s’ha aliat amb l’empresa Virtual Xperience per a ser capaços de mostrar una casa abans que estigui acabada de construir, utilitzant els plànols dels arquitectes per crear recorreguts virtuals.

realitat-virtual

 

Les empreses que es dediquen a crear aquest tipus d’experiències virtuals estan oferint cada cop més alternatives, i realment molt sorprenents alhora que innovadores. Per exemple, Arx Solutions  ja està mostrant els apartaments de luxe que dissenyen incloent fotos i vídeos gravats amb drones perquè els possibles compradors puguin, per exemple, saber com sorollós és el que volen comprar.

I aquí, s’ està avançant?

Sí, mica en mica. A Espanya, l’associació immobiliària Club Noteges va introduir l’any passat una plataforma perquè totes les immobiliàries associades puguin utilitzar la realitat virtual.

Solvia, per exemple, ja l’ utilitza desde 2014, però en una fase més inicial, amb fotografies.

VR-Immersive, amb seu a Madrid, ho resumeix en una frase: “és més difícil enganyar al client o crear-li falses expectatives amb les fotos de la casa.“. Argumenten que la vista global d’un immoble a través de la realitat virtual ofereix al client la sensació de ser-hi. “VR desperta sensacions i emocions que són importants en els processos de venda“, explica Supancic, soci de VR-IMMERSIVE.

I és que la possibilitat de passejar virtualment per la casa, gràcies a la tecnologia 3D, li guanya la partida a les fotos, imatges gràfiques i plànols que protagonitzen les compravendes realitzades a través del procediment tradicional.

Com sempre es diu…el futur ja és aquí

 

Fonts:

Traducció adaptada de

http://www.xataka.com/realidad-virtual-aumentada/visitar-una-casa-que-aun-no-existe-asi-quiere-revolucionar-la-realidad-virtual-el-sector-inmobiliario

http://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2014/05/26/728521-la-realidad-virtual-para-vender-casas-llega-a-espana

Imatge: Wikimedia

 

Realitat virtual al mon immobiliari
Comparteix:
Etiquetat a: