Finalment ja el tenim aquí.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha posat en marxa a la seva  web un simulador de factures d’electricitat.

L’ eina és força interessant perque permet als consumidors comprovar si la seva factura elèctrica s’ajusta al que realment han gastat o no.

Simulador de factures d' electricitat

Què es calcula amb el simulador?

El simulador permetrà als consumidors que estiguin acollits al Preu Voluntari pel Petit Consumidor (PVPC) amb comptador intel·ligent integrat en el sistema de telegestió, comprovar si la seva factura és correcta. El simulador també permet conèixer quina és el seu consum diari o setmanal entre altres possibilitats.

Qui el pot utilitzar ?

El client que ho desitgi fer, ha de tenir una potència contractada menor o igual a 10 kW i ha de tenir contractat el subministrament amb un dels comercialitzadors de referència (mercat regulat), és a dir, Viesgo comercialitzadora de Referència, Iberdrola Comercialització d’Últim Recurs, Endesa Energia XXI, Gas Natural SUR, EDP comercialitzadora d’últim recurs i CHC Comercialitzador de Referència.

Què necessito per utilitzar aquest simulador?

Una factura per introduir algunes dades i el fitxer de consum per hores (es troba , en format csv a les webs de les distribuidores elèctriques).

Procés i passes a seguir

  1. Seleccionar si disposa de comptador intel·ligent efectivament integrat en el sistema. Consultar el tipus d’equip de mesura a la factura, apartat “Dades del Contracte”.
    1. Si és un comptador tradicional o comptador intel·ligent que encara no té telegestió: opció que comprova la facturació a partir de “consums perfilats”.
    2. Comptador intel·ligent efectivament integrat en el sistema: es podrà comprovar la seva facturació a partir de consums reals horaris.
  2. Introduir algunes dades que apareixen a la seva factura, com a potència i peatge d’accés contractats, i, si s’escau, si és beneficiari del bo social, territori … També s’ha d’adjuntar el fitxer amb les dades horaris de consum.

 

Font i lliure traducció:

http://cincodias.com/cincodias/2015/10/29/empresas/1446121430_875388.html

 

Simulador de factures d’ electricitat: ja és aquí
Comparteix:
Etiquetat a: