Dormir a diversos metres del sòl no és només un caprici que ens poguem donar de forma exclusiva. Ni és tan extrany. Una casa en un arbre és ja una opció. Les cases en els arbres s’han convertit en una de les experiències a les que, cada dia, es suma més gent. Veient l’espectacularitat de les que us ensenyem, no ens estranya. 

Jutgeu vosaltres mateixos:

Contemporary Treehouse. Sudáfrica.

Tècnicament, no és una casa a l’arbre, ja que es sustenta sobre el sòl, però per la seva localització i estructura podem fer els ulls grossos. Contemporary Treehouse, situada a Cape Town, a Sud-àfrica, vol assemblar-se a un arbre. 

Malan Vorster, un despatx d’arquitectura de Ciutat del Cap ha creat una casa d’arbre contemporània que, un cop dins, ens fa sentir com a casa.

L’estructuraestà formada per quatre torres cilíndriques de fusta elevades sobre pilons, creades per proporcionar vistes entre els arbres que l’envolten. Situada en un vessant que facilita aquestes vistes, la casa va ser construïda per a un resident del poble de Cape Town de Constantia, que volia tenir un amagatall semblant a les cases dels arbres de la seva infància.

Els llistons de cedre vermell cobreixen l’exterior de les parets de vidre, la qual cosa ajuda a crear un equilibri perfecte entre el gaudi dels residents de les vistes que ofereix una ubicació privilegiada i la seva privacitat.

 

I en tenim moltes més…


Free Spirit Spheres. Canadà.

Free Spirit Spheres és un complex situat a Vancouver, Canadà, format per tres habitacions en forma de closca de nou. Tenen nom -Eve, Eryn i Melody- i estan fabricades amb fusta i fibra de vidre. I encara que sembli impossible, tenen un interior bastant espaiós. Com expliquen al seu web:

Gran part de la forma en què dissenyem i construïm a Free Spirit Spheres està basada en el concepte de Biomimicry. Segons l’Institut Biomimicry (biomimicry.org): “La biomimetria és un enfocament de la innovació que busca solucions sostenibles als reptes humans, emulant els patrons i estratègies de la naturalesa. L’objectiu és crear productes, processos i polítiques: noves formes de vida, que s’adapten bé a la vida terrestre a llarg termini ”.

Externament, la forma de la closca de nou esfèrica està ben adaptada a la vida forestal. Una esfera distribueix qualsevol estrès d’impacte a tota la pell i resisteix les punxades o esquerdes. Igual que una pilota de ping-pong o una nou, és lleuger amb una pell dura. Les cordes de suspensió que s’estenen també absorbeixen part de la força. El concepte de suspensió també reflecteix la biomimetisme. La xarxa o xarxa de cordes s’utilitzava per lligar l’esfera de forma vertical i lateralment, de manera similar a una tela aranya: una estructura distribuïda molt forta i resistent.

 


Treehouse Djuren. Alemanya.

Treehouse Djuren, situada a la part nord d’Alemanya té una estructura es caracteritza per la seva forma d’ou, accentuada per les finestres el·líptiques i la coberta brillant en blanc. Malgrat que se sustenta sobre sis pilars d’acer, es troba connectada amb els arbres a través de la terrassa i l’escala. 

Com expliquen ells mateixos:

En comparació amb els projectes de baumraum a Itàlia o a l’estranger, en termes logístics, aquesta construcció va ser una tasca bastant fàcil. El lloc és molt a prop de Bremen, i també molt a prop de la ubicació del muntatge. No obstant això, la forma de la casa de l’arbre i els detalls associats oferien prou reptes als dissenyadors i als artesans que la construïen. La propietat es troba a la vora del poble amb algunes cases independents i un munt d’arbres. Els clients volien una casa d’arbres inusual i còmoda: un niu per a tota la família. La forma d’implementar aquest desig va quedar totalment en mans de baumraum. La forma arrodonida d’aquesta casa de l’arbre recorda a un ou tallat longitudinalment. Aquesta associació s’augmenta gràcies a l’accentuació de les superfícies a dues marques amb perspex pintat de crema i les finestres amb forma de forma el·líptica. D’altra banda, els materials triats per als altres elements externs, com ara la terrassa i la part inferior de la casa de l’arbre, són més robustos, sent aquests construïts de roure indígena.  

Veure més a la seva web


Cinder Cone Treehouse. Columbia.

Foster Huntington, fotògraf, estava cansat de recórrer el món quan va decidir assentar-se prop de la seva família. Va construir aquesta espectacular casa en un terreny proper al canó del riu Columbia i la va batejar com Cinder Cone Treehouse. Consta de dos espais de 18 metres quadrats, un mirador, l’espectacular pont i una piscina als peus. És el punt culminant d’un any sencer de fusteria creativa. 

Podeu veure més al seu lloc web


The Woodman Treehouse. Anglaterra

Els que van estar allí la descriuen com una utopia, com un refugi digne de l’univers de J.R. Tolkien. The Woodman Treehouse va obrir fa poc i ja és un dels destins més apreciats entre els amants de la natura d’ Anglaterra. 

Woodsman’s Treehouse és una experiència totalment única a les branques d’un vell roure. Una combinació elegant amb artesania sostenible i interiors de luxe amb un toc lúdic; destaquen la vostra pròpia sauna i banyera d’hidromassatge a la coberta superior, una dutxa i un tobogan d’acer inoxidable.

Inaugurat a l’estiu de 2016, es tracta d’un entorn màgic que només es pot descriure com a “utopia”, amb vistes ininterrompudes sobre un bosc de Dorset.

una casa en un arbre

Visiteu la web de The Woodman’s Treehouse


Treehotel. Suècia

Cadascuna de les habitacions d’aquest Treehotel és única. Des de la més futurista a la més rústica cadascun dels allotjaments de l’hotel situat a Harads, Suècia, tracta de potenciar els valors ecològics i el respecte al medi ambient. Les habitacions estan suspeses a sis metres des del terra i disposen de totes les comoditats.

Com expliquen ells mateixos al seu web:

Tot i que potser sigueu lluny de casa, a Treehotel us donem la benvinguda com si fossiu de la família. Deixeu-nos que us ajudem a allunyar-vos de les tensions i exigències de la vida quotidiana.

La convivència entre els arbres alts a la pineda del nord de Suècia mai no ha estat tan fàcil. Mireu la naturalesa espectacular de Suècia des del Mirrorcube o el OVNI. Mireu les llums del nord que il·luminen el cel per sobre de vosaltres, o feu una excursió de pesca amb la família i apreneu-vos tot sobre els fruits i els bolets que recolliu al llarg del camí. Una cosa segura a Treehotel és que us inspirarà l’entorn i les experiències que hi viureu.

 

 

 


Fonts:

https://www.mallin son.co.uk/treehouse.html

http://www.exp ansion.com/fueradeserie/arquitectura/2019/01/09/5be020a346163f399f8b456d.html

http://www.expansion.com /fueradeserie/viajes/2018/06/20/5b0d320b46163fd33e8b45be.html

http://www.expansion .com/fueradeserie/arquitectura/2016/11/02/58170d a6ca4741f3438b4598.html 

Sites de: Freespiritspheres, Treehotel, Woodmans Treehouse i altres

Una casa en un arbre. Us ensenyem les més espectaculars.
Comparteix:
Etiquetat a:

2 thoughts on “Una casa en un arbre. Us ensenyem les més espectaculars.

Els comentaris estan tancats.