Els interiors d’ una casa minimalista, o també els hi podriem dir interiors minimalistes, són més que espais hiperfuncionals, molt moderns i visualment atractius. Podem dir que són un reflexe del que molts volen: simplificar-se la vida i fer-la més senzilla. Estil, filosofia, forma de viure. Qui sap.

El minimalisme és molt més que un estil de disseny i decoració d’interiors.  Com hem dit, és una forma d’entendre la vida. Hi ha un desig de simplificar tots els aspectes d’ aquesta vida (entre ells l’ habitatge) , donar-li més sentit i millorar el propi benestar. S’ aconsegueix ? Bé, la resposta en aquest cas no la donarem aquí.

Pero sí que donarem alguns consells, 5,  per si algú desitja tenir un interior d’ habitatge minimalista.  

Ordre. A la vista hi ha d’ haver-hi…el menys possible.

Es podria resumir com netejar totes les superfícies de desordre.
Mirar al voltant: Què s’hi veu? Què hi ha? Per adoptar l’estil minimalista, eliminar el desordre innecessari.

Tenir una casa minimalista implica un canvi d’hàbits. Es compren menys coses ja que és un estil que es caracteritza per l’absència de grans peces de mobilari. Es recomanable, doncs, adquirir accessoris, roba o complements únicament quan es disposi d’espai a casa per a ells. Els armaris es canvien per penjadors i sistemes d’emmagatzematge a la vista. Ordre, ordre i més ordre. Ordre a l’ exterior i harmonia a l’ interior.

Qualitat més que quantitat. Saber escollir. Aquest és el secret.

Pot semblar, a primera vista, que el títol anterior no tingui sentit. Al revés. Aquest és l’ autèntic repte. És bàsicament el desafiament de treballar dins de l’estètica minimalista : el poc que realment has de triar. Això fa que el procés de decisió sigui encara més complicat del que és habitual.
Has de considerar acuradament cada peça . L’ objectiu és un espai on qualsevol persona hi vulgui passar més temps. Serà atractiu, especial, ordenat, relaxat. 

Simplificar vol dir que els detalls….són importants!!

Ja em comentat que hem de seleccionar. Però això no vol dir que el minimalisme impliqui desprendre’s dels petits objectes decoratius. Al revés. Però s’ ha de ser molt selectiu: han d’encaixar perfectament amb el poc que tenim a la vista…i evidentment tenir molt autocontrol per no abusar-ne.

Per exemple: peces geomètriques, discretes i en colors naturals. Sense voler destacar. I a una cuina, vaixella i parament a la vista: tot ben ordenat, també és decoratiu.

 

Llum, molta llum. I color blanc, molt color blanc.

Pot semblar fàcil, o pot semblar lògic. Però és així. Com més llum, millor. I llum natural si us plau. Finestres per tot arreu, finestrals si pot ser. Fora persianes i cortines massa opaques. Els “estores” són la solució: difuminen la llum i donen molta claredat.

Blanc…blanc….i més blanc. És el color base de tots els interiors minimalistes. Si un interior es vol caracteritzar així, hi haurà una paret blanca com a mínim. També podriem dir que com menys colors hi hagi més minimalista és un interior. El minimalisme, i el color blanc que s’hi associa, té un gran atractiu visual i dona una sensació de comoditat  (física i psicològica).

 

Les textures, un bon complement al blanc.

Molta gent té dificultats en saber combinar bé el color blanc. Es cau en la possibilitat de generar l’ efecte contrari, i transmetre fredor. Però el minimalisme ho té quasi tot pensat i solucionat. 

Hi ha un truc infal·lible que hi posa remei sempre: les textures, siguin tèxtils, de fusta o d’ argila. 

Recordem que normalment es recomana la restricció, la simplificació, la senzillesa visual…però no s’ ha de dubtar a jugar amb totes les textures, sempre que transmetin una imatge visual coherent, que tinguin una mateixa tonalitat. Amb una base blanca, es pot optar per tons similars, com el color beix, el gris, o qualsevol altre color que s’inspiri en la naturalesa.

 

Finalment cal concloure que el minimalisme se’l fa cadascú. No es pot aspirar a tenir una casa minimalista de revista, sinó que s’ ha d’ anar construïnt aquest interir de l’ habitatge en la mesura de les possibilitats i provant i corregint tot allò que no ens provoca la “pau” visual que aquesta tendència persegueix.

 

Fonts:

https://www.arquitecturaydiseno.es/reformas/reglas-par a-crear-un-interior-minimalista_1856 /3

https://decoracion2. com/decorar- interiores-minimalistas/ 

https://www.cutypaste.com/diseno/dec oracion/7-reglas-para-un-interior-mini malista/

https://www.nomadbubb les.com/interiores-minimalis tas/ 

 

Una casa minimalista: com aconseguir-ho
Comparteix:
Etiquetat a: