A Dinamarca el tema de l’ energia solar se’l prenen realment seriosament. I com a exemple, us portem un cas d’ una escola que valdria la pena traslladar-lo al nostre entorn.

L’ escola, a Copenhagen, está coberta per 12.000 panells solars. I molts d’ ells són a la façana, cobrint prop de 6.100 metres quadrats d’ aquesta.  Això la converteix en una de les majors plantes d’ energia solar integrada en un edifici en aquest païs.

En total, aquesta font d’ energia neta els proporciona el 50% de l’energia que consumeix el centre educatiu. 

El disseny ha sigut responsabilitat de l’estudi d’arquitectura CF Møller, i aquesta escola, situada en plens molls de la ciutat, permet acollir 1.200 alumnes, des dels tres als 19 anys.

El edfici consta de quatre torres de diferents alçades, que van des dels cinc als set pisos i compta amb gairebé 6.100 metres quadrats de façana. 

Els panells solars van ser desenvolupats per l’institut de recerca suïssa EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne). Els panells són realment clars; el bell color verd del mar és fruit de la tecnologia que afegeix partícules fines a la superfície del vidre, donant l’aspecte de color. El resultat és un to reflector verd que varia amb la llum, oferint a l’escola un exterior atractiu que és bell, funcional i verd.

 

Font: 

http://inhabitat.com/this-danish-school-is-completely-covered-with-over-12000-sea-green-solar-panels/ 

 

Una escola alimentada amb energia solar
Comparteix:
Etiquetat a: