Els propers dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre tindrà lloc la desena edició del 48H Open House Barcelona 2019

48H Open House BCN és el Festival d’Arquitectura més important de Catalunya. En ciutats com Barcelona, i d’ altres de l’Àrea Metropolitana i Maresme el Festival obre de franc les portes d’edificis sovint inaccessibles per a la ciutadania. I és una oportunitat exclusiva per poder visitar aquests espais i compartir la filosofia Open House BCN de que l’arquitectura és un clar pilar cultural.

I aquest any, el diumenge, podreu visitar les oficines de CAFUR !!

 

 

I aquest any, desè aniversari:

Ja són 10 anys obrint portes perquè tothom pugui descobrir cultura, meravellar-se amb espais i construccions plenes de valor humà, que han fet i fan Història. Tot, concebent l’Arquitectura com un referent per entendre el món i fent del Festival una experiència participativa de coneixement cultural, urbà i social única. Gràcies a tots i totes per haver-ho fet possible!

Equip 48H Open House BCN

48H Open House Barcelona 2019

Com s’ informa en la Nota de Premsa, les Dones Arquitectes és el tema de l’any 2019

En el seu desè aniversari, el Festival aposta per posar el focus en les dones arquitectes. La dona protagonista de l’OHB19 és la “Pilar Casas Mur”. Hi ha moltes Pilars Casas Mur: aquelles dones que, tot i mostrar interès per l’arquitectura, no van poder estudiar; aquelles a les què, havent estudiat, mai se’ls va reconèixer la feina; i aquelles a les què tot just avui se’ls comença a valorar els mèrits professionals. La Pilar Casas Mur, que protagonitza el Festival ,sempre ha volgut que se li reconeguin els mèrits a través de la seva obra, però és al 48H Open House Barcelona que, per primera vegada, fa una acció política i ofereix la seva imatge per denunciar la invisibilitat de la dona arquitecta al llarg dels anys. 

Pilar, Casas i Mur, 3 elements bàsics de l’Arquitectura, convoquen la ciutadania a gaudir de l’arquitectura sempre de forma crítica, com és propi del 48H Open House BCN.

 

El 48H OPEN HOUSE BCN’19 PROPOSA:

  • Més de 240 activitats vinculades a l’arquitectura
  • Més de 30 itineraris
  • Previsió de més de 60.000 visitants
  • Amb la participació de més de 1.000 voluntaris
  • Més del 30% dels edificis són nous al Festival.
  • Ciutats participants (amb espais, activitats i itineraris): Barcelona, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt.
  • Viquimarató: 10 anys, 10 dones arquitectes(19 d’octubre)
  • Es consoliden les seccions i activitats especialitzades de l’Open Green, Open Kitchen, Open Social i *Open Infraestructures, on destaca l’Arquitectura de l’Aigua
  • Concursos: Openfoto , Opengram, Opensketch

Molta més informació a la pàgina web del Festival:

 

Edicion anteriors:

48H Open House Barcelona 2018

48H Open House Barcelona 2017

48H Open House Barcelona 2019 . Desena Edició. 26 i 27 d’ Octubre.
Comparteix:
Etiquetat a: