El mercat del lloguer està creixent exponencialment i amb ell les assegurances d’ impagament del lloguers , com un complement a considerar cada cop més seriosament.

Aquest creixement del mercat, explicat en part pel canvi de mentalitat del públic més jove, la creixent mobilitat laboral i els caps inversors dels propietaris porta també associats uns quants punts febles, fins ara dissimulats per la menor importància d’aquest mercat.

La principal, la que destaca entre totes: els impagaments dels lloguers. Segons les dades de l’últim estudi sobre el tema per part del Fitxer de Llogaters Morosos (FIM), la mora a Espanya de les rendes va augmentar un 8,49% el 2015, sent la quantitat mitjana deguda de 6.424 euros. Així, aquest problema s’ ha convertit en el principal mal de cap pels propietaris / arrendadors.

Què sol passar? Doncs que els propietaris, després d’ aconseguir llogar el pis, es veuen embolicats en problemes de deutes o pagaments ajornats.  Per prevenir aquesta situació i ajudar a la seva resolució existeixen les assegurances d’impagament de lloguers, que volen convertir-se en el principal actiu per a la tranquilitat dels arrendadors.

En què consisteixen ?

Aquestes pòlisses de protecció del lloguer asseguren al propietari el cobrament de la renda (fins a 12 mesos) en cas d’impagament. Solen incloure, també, la defensa jurídica i reclamació de danys. Els preus d’aquests productes varien depenent de la companyia, i els podem trobar desde 100 euros fins a 250 euros. La diferència es deu a factors com els períodes contractats fins les garanties opcionals ofertes. Desde sempre, els clients més habituals d’aquestes assegurances han estat grans fons d’inversió, gestores i promotores amb grans parcs de pisos, però en els últims anys la contractació d’aquestes pòlisses per propietaris particulars ha anat en augment.

assegurances impagament dels lloguers

Algunes preguntes i respostes freqüents:

Qui paga l’assegurança?
Es recomana que aquesta assegurança sigui pagada sempre pel propietari.

Quina és la vigència de l’assegurança?
La vigència d’aquesta assegurança és anual i la seva renovació és automàtica excepte en el cas que sol·licitis la baixa per escrit.

Queda cobert l’impagament de subministraments?
La majoria de companyies cobreixen una quantitat aprox de 100-200 euros, per cancelar deute o canviar el contracte de subministrament.

Què passa si marxa l’ arrendatari?
Normalment no cal cancel·lar l’assegurança sinó realitzar una suspensió temporal 

Evolució d’ aquest mercat:

Segons dades de Mapfre, gairebé el 20% dels propietaris amb un habitatge llogat tenen una assegurança d’impagaments.

“Quan un habitatge compta amb aquest producte, l’impagament està per sota del 0,5%, mentre que aquest percentatge se situa per sobre del 4,5% si no està assegurada”, informa Antonio Bernárdez, sotsdirector comercial d’Assegurances Patrimonials de Mapfre .

Es més, si els contractes d’arrendament van subjectes a una assegurança es lloga més i més ràpid. Al voltant de dos mesos, estimen desde Mapfre.

 

Articles relacionats: Indice de Referencia del Mercado de Alquiler

 

Font:

ARAG https://www.arag.es/productos/defensa-juridica/alquiler/  

ElMundo  http://www.elmundo.es/economia/vivienda/2017/06/16/59426780ca47412b5d8b457f.html  

https://www.mutuadepropietarios.es/seguro-impago-alquiler/ 

 

Assegurances impagament dels lloguers , apareix per primer cop al Blog de CAFUR

 

Les assegurances d’ impagament dels lloguers agafen força
Comparteix:
Etiquetat a: