És totalment cert que l’ eficiencia energètica és un tema actual, i l’ eficiència energètica al sector immobiliari també. Estem immersos en un debat i cada sector ho enfoca de forma diferent.

L’eficiència energètica dels habitatges és molt important per a l’economia domèstica i el medi ambient. Ja hem parlat vàries vegades en el nostre blog sobre diferents aspectes lligats amb aquesta eficiència. Vaja, que ens sabem la teoria de memòria, però li donem la suficient importància ? Segons sembla, encara no.  Però el futur immediat de la construcció, i de tot el sector,  passa per aquí.

Així que s’ aixequen veus, cada cop més freqüents demanant incentius fiscals com els que reben els cotxes elèctrics.

Perquè? 

Segons l’Agència Espanyola Certificada en Termografia Infraroja (AECTIR) prop de 2.000.000 d’habitatges no són eficients des del punt de vista energètic . I això es veu reflectit a través dels certificats d’eficiència energètica que es van tramitant. Prop del 45% dels certificats acaben avaluant l’ eficiència de l’ habitatge amb la lletra G. Realment hi ha molt a fer.

Els promotors consideren que des del govern s’haurien d’impulsar mesures per bonificar la construcció d’edificis eficients, així com es fa amb els cotxes elèctrics. I l’ exemple dels cotxes és ben evident.

Pensem que a Espanya, el Pla Movea proporciona incentius fiscals per a la compra de vehicles propulsats amb energies alternatives. I això impulsa la demanda d’aquest tipus de vehicles i ajuda als fabricants.

«Si en comprar un cotxe eficient es paguen menys impostos, els promotors que construeixin habitatges eficients i qui els comprin haurien de suportar també una menor càrrega impositiva», va indicar el conseller delegat de la consultora Irea, Mikel Echavarren, en la trobada «La nova indústria de la promoció immobiliària », organitzat per Europa Press i Insur. «Necessitem una empenteta com el que s’està donant al cotxe elèctric», va afegir.

Els participants en la trobada van coincidir, a més, en què la relació entre cost i benefici resulta positiva per al propietari de l’immoble eficient, pel menor despesa energètica. «En el seu conjunt, el comprador d’un habitatge eficient compensa amb escreix amb el que s’estalvia en energia el poc més que paga de preu per un pis sostenible», va sostenir el president del grup Insur, Ricardo Pumar. Aquest directiu, així mateix, va assegurar que promoure aquest tipus d’immobles «no resulta molt més car».

 

 

Fonts:

http://noticias.api.cat/el-sector-pide-incentivos-fiscales-para-construir-edificios-de-viviendas-eficientes/  

http://www.abc.es/economia/inmobiliario/abci-sector-pide-incentivos-fiscales-similares-coche-electrico-201611282128_noticia.html  

Eficiència energètica al sector immobiliari
Comparteix:
Etiquetat a:    

Un pensament en “Eficiència energètica al sector immobiliari

Els comentaris estan tancats.