Com deiem en la primera part de l’ article sobre Innovació en habitatge a Silicon Valley (1a part) , aquella regió és coneguda com el lloc originari de la innovació tecnològica.  Però també és un exemple on descobrir casos d’ innovació en habitatge…duts a terme per empleats, inversors o exempleats dels gegants tecnològics.

Acabem doncs amb dos exemples més:

La robòtica s’obre pas

Molts d’aquests ex-empleats dels gegants tecnològics han apostat per un altre tipus d’ innovació: la millora de les eines i maquinària utilitzada.

És el cas de Noah Ready-Campbell, ex responsable de producte durants un temps a Google. Quan va sortir del gegant tecnològic fa fundar una empresa de roba de segona mà, la va fer céixer i va acabar venent-la al portal Ebay. Sempre va manifestar interès en els dispositius autònoms i específicament en el projecte de Google relacionat amb els automòbils sense conductor.

innovació en habitatge a silicon valley

Amb el temps i el progrés, Noah Ready-Campbell ho va portar a un terreny que coneixia i va voler posar-ho al servei del sector de la construcció.  Built Robotics, la seva startup, ha desenvolupat un projecte per automatitzar excavadores. L’ objectiu és que treballin soles, de forma eficient, precisa i sobretot ràpida.La idea ha agradat i els inversors han apostat per Built Robotics. De fet, a la seva seu ja tenen una miniexcavadora autonoma.

 

I més de cases modulars, però ara de la mà d’un exexecutiu d’Amazon

En aquest cas parlarem del projecte d’Aaron Holm. Ell va treballar com a responsable de la gestió de productes a Amazon, en concret a Amazon Books i Amazon Go fins a finals de l’ any 2015. En aquells moments va decidir fer el salt.

Al novembre de 2015 va decidir emprendre un nou camí i pensar en una solució per “fer que els habitatges siguin més accessibles i assequibles per a tothom”. Al març de 2016 presentava Blokable, un ‘startup’ amb seu a Seattle que utilitza un sistema de construcció modular per dissenyar cases en línia i després instal·lar-les en temps rècord.

Així, des de la seva web es pot encarregar la construcció que necessitis: per exemple, un sol mòdul de 24 metres quadrats pot usar-se com una petita casa o unir-se amb altres per crear oficines o espais comercials i fins i tot comunitats amb diversos edificis. A més, cada bloc compta amb una plataforma de gestió intel·ligent anomenada BlockSense. Gràcies a aquest sistema, es podrà controlar l’energia, l’aigua o els sistemes de seguretat i fins i tot és possible programar-lo en mode nocturn o quan estiguem de vacances.

 

 

 

Fonts de l’ article Innovació en habitatge a Silicon Valley 

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2018/04/26/765360-de-amazon-y-google-a-la-construccion-los-cracks-de-si-licon-valley-que-estan

http://www.madera21.cl/katerra-el-fabricante-de-casas-modulares-se-prepara-para-reducir-el-costo-de-s us-viviendas/

http://hoy.c om.do/fabrican-casas-baratas-y-al-estilo-copy-paste-gracias-a-los-robots/

http://www.expansion. com/economia-digital/companias/2017/07/02/59551561468aebe37b8b4593.html

https://casasprefabric adasya.com/google-comprara-casas-predisenadas-empleados/

https://www.youtube .com/watch?time_continue=9&v=AELJEJWfWx4

https://nuovit-homes. es/blokable-casas-modulares-inteligentes/

 

Innovació en habitatge a Silicon Valley (2a part i última)
Comparteix:
Etiquetat a:        

Un pensament en “Innovació en habitatge a Silicon Valley (2a part i última)

Els comentaris estan tancats.