Fa alguns mesos vam parlar de la domòtica, de com la tecnologia està entrant a la llar per fer-nos la vida més fàcil. I el progrés és innegable. Encendre la llum de la cuina o baixar les persianes és una tasca que ja hem delegat a assistents per veu com Siri o Alexa i les vendes de bombetes intel.ligents creix exponencialment. I ara, potser arriba el moment de plantejar-s’ho amb les claus de casa. És a dir, obrir la porta amb una app.

obrir la porta amb una app

I això van pensar tres emprenedors que es van unir per crear Akiles, un sistema hardware / software que té com a objectiu convertir-se en gestor d’obertura de portes. Un projecte que ha despertat molt d’interès en el sector i que també ha captat el finançament necessari. Darrere del projecte, nascut al 2018, es troben Nicolas Salame, exdirectiu de Verse, i els seus dos socis, fundadors de la mateixa fintech, Borja Rossell i Dario Nieuwenhuis. 

I, com funciona? La forma d’obrir una porta amb Akiles és senzilla i està enfocada a habitatges, oficines i espais de coworking o apartaments turístics. 

L’usuari es descarrega la App i afegeix la seva “clau virtual” al seu moneder (que és on es guarden les claus a Akiles) Un cop s’acosta al pany, es desbloqueja la porta i s’obre.

El gran avantatge és que en el cas dels apartaments turístics, per exemple, permet al propietari de l’immoble compartir amb l’hoste una clau virtual sense haver de realitzar cap intercanvi físic. Aquesta mateixa tecnologia permet també obrir portes des de qualsevol part de món o generar claus que tan sols funcionin durant unes hores del dia. Aquesta última opció és sobretot interessant per a empleats de llar als que no se’ls hi vol donar un accés permanent, o a repartidors que puguin accedir al rebedor d’un domicili per lliurar una comanda, cosa que ja passa en mercats com els Estats Units.

La proposta d´Akiles , en una primera fase, prioritza el mercat corporatiu amb panys intel·ligents en promocions residencials, coworkings, oficines corporatives o apartaments turístics.

En el cas del negoci residencial es signa un acrod amb la promotora, s’instal.la Akiles i després, un cop venuts els pisos, són els clients particulars els que decideixen si renoven el servei amb Akiles o deixen d’operar amb una clau virtual i utilitzar un pany tradicional. És a dir, es desmunta el mecanisme i el pany ja és com els de tota la vida.

 

Més domòtica: obrir la porta amb una app
Comparteix:
Etiquetat a: