Com es fa l’arquitectura? La Lliga dels Oficis al 48h Open House BCN

La 13a edició del festival d’arquitectura 48h Open House BCN torna enguany amb convidats especials: professionals i artesans que materialitzen l’entorn en el qual vivim.

Al 2022, el festival d’ arquitectura més important de l’àmbit metropolità de Barcelona, commemora els oficis com una manera de reconèixer totes les disciplines i els professionals que fan de l’arquitectura una peca col·laborativa i global. Es parla de les parts (professions i ofcis) que formen el tot (l’arquitectura).

Aquest enfocament en allò que esta més enllà de l’edifci -en els oficis, en els processos i en els elements- és una manera d’enderrocar barreres entre dissenyadors i artesans, entre usuaris i arquitectes. Interessa que es vegin les persones que fan aquests treballs, generalment ocultes, i proposar una presa de consciència sobre l’arquitectura com una obra cocreada.

La Lliga dels Oficis

f. Associació per defensar els oficis i els principis de l’arquitectura, amb honestedat i respon

El festival d’aquest any és un homenatge a la dedicació i a la responsabilitat dels qui materialitzen l’arquitectura, les persones que aporten el seu compromís, disciplina i generositat en la creació de l’entorn on vivim. Aquesta admiració es concreta amb La Lliga dels Oficis, una demostració concisa d’oficis heterogenis que creen múltiples arquitectures, de característiques i possibilitats variades.

Tindrem la sort de visitar alguns espais clau en la representació d’aquesta lliga: l’lAAC a Barcelona, l’lnstitut Provencana, amb el seu Blue Containers Project, a l’Hospitalet, Ca l’Amigó a Badalona, el campus de Torribera a Santa Coloma, l’Escola d’Art a Can Negre a Sant Joan Despí, el Teatre La Massa a Vilassar de Dalt, i la Casa Josep Planes Robert a Sitges.

Què ofereix el 48H Open House BCN 2022?

  • 7 ciutats: Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, L’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt, Sitges
  • 205 activitats a tot l’àmbit geogràfic
  • 126 edifcis a Barcelona
  • l8 itineraris
  • 19 zones visitables en 15 minuts a peu
  • 30 % novetats
  • Mes de 40 edifcis Open Pro
Arriba el 48H Open House Barcelona 2022: 22 i 23 d’Octubre
Comparteix:
Etiquetat a: