Una iniciativa italiana, el projecte WASP, ha dut a terme el disseny i desenvolupament de la impressora 3D més gran del món,  que es diu Big Delta, dispositiu que gràcies a la seva grandària té la capacitat de fabricar cases senceres de fang, argila, ciment o altres materials.

La construcció de cases amb impressores 3D és ja possible.

Segons indiquen els estudis, a partir de l’ any 2030 el món necessitarà que es construeixin 100.000 habitatges al dia. I les capacitats del projecte WASP seran indispensables ja que és capaç de construir una casa sostenible en set dies.

construccio de cases amb impressores 3d

Utilitzant aigua, fang sec i roques, BigDelta aixeca construccions de 3 metres d’alt. L ‘empresa italiana es refereix a elles com cases ‘zero-mile’, ja que no requereixen transportar els materials des d’una altra zona, una de les condicions que més incrementa el preu en la construcció habitual.

El dispositiu de 12 metres d’alt i 3 braços mòbils, desenvolupa parets amb una estructura interna triangular que aporten estabilitat i un bon aïllament a l’habitatge. El muntatge de BigDelta és ràpid i es podria aplicar en situacions d’emergència o desastres naturals.

Prenent com a base la DeltaMaker, la mega impressora de 6 metres d’ample per 12 d’alt,  la impressora és capaç de construir estructures capa per capa, en utilitzar una barreja d’argila creada amb  palla, fang, fibres de plantes i terra, que són canalitzats a través del seu filtre central.

Big Delta és capaç, en teoria, de construir cases amb rapidesa i eficiència energètica, ja que dissenya cases revestides per bigues al voltant de tres metres de longitud. El factor més impressionant és l’ecològic, ja que l’argila, a diferència del ciment, no llança cap emissió de diòxid de carboni.

Aquest no és el primer dispositiu d’aquest tipus, empreses a Dubai i Amsterdam compten amb tecnologia més avançada en els seus respectius projectes per construir edificis a partir de la impressió 3D.

Però la Big Delta forma part d’un projecte més altruista, que de continuar la seva trajectòria, s’integrarà a aquesta tendència projectada per a l’any 2020, on l’accés a cases de baix cost creades amb aquest tipus de tecnologia serà una realitat tangible.

 

Fonts:

http://rasainforma.com/noticias/ciencia-y-tecnologia/big-delta-una-mega-impresora-3d-que-construye-casas-de-arcilla/147940/

http://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2016/02/12/740971-bigdelta-la-impresora-3d-mas-grande-del-mundo-y-capaz-de-construir-una-casa-de-una

http://revistaelimpresor.com/la-impresora-3d-de-wasp-big-delta-tiene-el-potencial-para-construir-casas-repelentes-de-insectos/

Construcció de cases amb impressores 3D
Comparteix:
Etiquetat a: