A l’ inici de cada any natural toca fer resums i balanços de l’ exercici anterior. Així, recollint dades d’ un post a Fotocasa, passem a detallar algunes dades referents als sector.

Segons s’ indica, la inversió immobiliària a Espanya va assolir la xifra rècord de 11.700 milions d’euros al passat exercici 2015, un 67% més que l’ any 2014  i, el que és més important, un 25% per sobre dels nivells previs a la crisi econòmica ( Font: BNP Paribas Real Estate )

La consultora immobiliària BNP Paribas Real Estate preveu també que el volum d’inversió canviï la seva tendència i s’ estabilitzi al voltant dels 8.500 milions d’euros, lleugerament per sota dels 9.000 milions d’euros del 2007.

Inversió immobiliària al 2015

Entre les raons d’aquest viratge cita l’escassetat d’oportunitats adequades d’inversió i un previsible increment del cost del finançament d’ aquestes inversions.

Per sectors, el comerç (retail) i el mercat d’ oficines van presentar un major dinamisme al llarg de 2015, amb una inversió propera als 4.000 milions d’euros cadascun, mentre que l’àmbit residencial únicament va comptar amb una quota del 5% del total de la inversió.

L’ increment de les transaccions es troba justificat, segons BNP Paribas Real Estate, en el preu dels immobles, molts d’ells, segons l’opinió de la consultora, amb recorregut a l’alça.

Cal destacar, tot i que té tota la lògica, que la inversió segueix concentrant-se en Madrid i Catalunya que van concentrar durant l’any passat aproximadament 6.000 i 2.000 milions d’euros, respectivament.

Per actius, els centres comercials van ser els més demandats durant el primer semestre de 2015. El segon semestre, en canvi va ser el torn dels edificis  d’oficines.

2016-01b-inversioimmobiliaria-2015

Font i traducció lliure:

La inversión inmobiliaria en España alcanzó cifras récord en 2015

 

Inversió immobiliària al 2015. Xifres récord.
Comparteix:
Etiquetat a: