Desprès de contribuir amb la Fundació Josep Carreras el Nadal de 2014, en la lluita contra la leucèmia, ara tornem a col.laborar amb la seva nova campanya “La Fábrica de les Cèl.lules imparables” fent difusió de la seva crida.

fabrica de celules imparables

La Fàbrica de les Cèl.lules imparables, el repte de 2016

Un projecte de recerca pioner pels pacients de leucèmia que no tenen més oportunitats

Una de les línies de recerca de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) és sobre immunoteràpia i es porta a terme en diversos campus científics de l’institut.

Pots donar ja!!
SMS amb la paraula IMPARABLES al 28027

Als Estats Units s’han començat a tractar casos mitjançant tècniques basades en immunoteràpia (es diuen cèl·lules T Cars) i els resultats són molt prometedors. Després dels primers assajos clínics realitzats, un 85% de pacients malalts de leucèmia limfoblàstica aguda i fins a un 50% de pacients amb limfoma no-Hodgkin agressiu que no responien a cap tractament, estan en remissió completa.

Es tracta de modificar els limfòcits T del pacient, responsables de coordinar la resposta del sistema immune davant un atac. Els grans avenços en immunoteràpia amb cèl·lules T-Cars s’estan realitzant als Estats Units, on actualment s’estan duent a terme més de 10 assajos clínics en pacients amb càncer hematològic. Cal disposar d’infraestructura i mitjans al nostre entorn perquè puguem també desenvolupar aquestes teràpies tan noves i eficaces. En l’actualitat, a l’Estat espanyol no hi ha cap centre hospitalari que dugui a terme aquest tractament.

El Dr Javier Briones, investigador del Campus Sant Pau de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, està desenvolupant aquesta tècnica (immunoteràpia amb cèl·lules T Cars) amb un tipus de limfòcits T més potents, les Memory Stem T Cells que es troben en menys de l’1% del nostre cos. És un dels pocs científics que està desenvolupant aquesta tècnica a l’Estat espanyol.

Pots donar ja!!
SMS amb la paraula IMPARABLES al 28027

Per avançar en la recerca científica és necessària una màquina que ajudi a reproduir grans quantitats d’aquestes cèl·lules tan potents en condicions de màxima seguretat, perquè persones que no tenen ara mateix una opció de tractament tinguin aquesta oportunitat. I no només en casos de leucèmia, sinó també en altres malalties malignes de la sang com els limfomes, el mieloma múltiple… Aquesta màquina té un cost de 150.000€ i l’hem anomenat “La fàbrica de cèl·lules imparables”.

Aquest aparell permet modificar genèticament les cèl·lules del propi pacient mitjançant l’acció, en aquest cas benèfica, d’un virus. Les cèl·lules així tractades s’implanten de nou en ell i actuen combatent les cèl·lules leucèmiques fins a acabar amb elles. I si la leucèmia torna … tornaran a atacar. El procediment s’assembla al mecanisme d’acció típic de les vacunes.

Com donar?

Volem recaptar almenys 150.0000€ durant el mes de juny mitjançant SMS amb la paraula IMPARABLES al 28027 (cost de l’SMS: 1.2€. Donatiu íntegre. Disponible per a mòbils Movistar, Orange, Vodafone i Yoigo Espanya).

 

Font de la notícia i més informació:
www.imparables.org – www.fcarreras.org
Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia – Departament de Comunicació
comunicacio@fcarreras.es   93 414 55 66
CAFUR col.labora amb la campanya “La Fàbrica de les Cèl.lules imparables”, de la Fundació Josep Carreras
Comparteix:
Etiquetat a: