És possible que la llista de les llibreries més curioses del món que aquí us exposem quedi curta. O en sobri alguna, o en faltin vàries. També incloem biblioteques, ja que a vegades comparteixen espai. En qualsevol cas, tot relacionat amb la lectura.

Estem segurs que les imatges no us deixaran indiferents.

 

Atlantis Books: A la primavera de 2002, Oliver i Craig van passar una setmana a l‘illa de Santorini. No hi havia llibreria, de manera que van decidir obrir-ne una. Oliver la va anomenar Atlantis Books .

les-llibreries-més-curioses-del-mon

 

A Spijkenisse (Països Baixos) trobem aquesta original llibreria. A través de la seva façana de vidre podem veure com les prestatgeries s’adapten a l’estructura piramidal d’aquesta construcció. L’ espai, de 9.300 metres quadrats, alberga també: un centre d’educació ambiental, un club d’escacs, un auditori, sales de reunions, oficines i locals comercials. Les plataformes de llibres estan connectades a través d’amplis trams d’escales, que junts formen una ruta que serpenteja al voltant de la muntanya fins arribar al seu cim, on trobem una cafeteria que ofereix vista panoràmica sobre la plaça del mercat de Spijkenisse.

 

The Last Bookstore és la botiga de llibres usats més gran de Califòrnia. Van començar el 2005 a un loft del centre de Los Angeles. Fou en aquell moment quan Josh Spencer,  amb 10 anys d’ experiència venent de tot, des dels cotxes fins a roba online, es va decidir a centrar-se en el seu primer amor: els llibres.

 

Shakespeare and Company és una llibreria independent situada en el cinquè districte de París. Shakespeare and Company serveix al mateix temps com a llibreria i biblioteca especialitzada en literatura anglosaxona. El primer pis serveix també com a refugi per als viatgers, coneguts com “Tumbleweeds”, albergats a canvi d’algunes hores de treball a la llibreria cada dia. El pis baix disposa d’un “Wishing well”, o pou dels desitjos al qual els visitants solen llançar monedes. Terenci Moix va arribar a passar diverses nits a la llibreria.

 

L’Ateneu Grand Splendid és una llibreria situada a Buenos Aires, Argentina. Destaca per situar-se on era el teatre Grand Splendid. Ha conservat l’arquitectura original ,readaptada per funcionar com a llibreria. Es troba en Avinguda Santa Fe 1860, al barri de Recoleta. Va ser triada pel diari britànic The Guardian com la segona llibreria més bonica del món

Les llibreries més curioses del món

 

Llibreries a Hay-on-Wye. Hay-on-Wye (Gelli Gandryll o I Gelli en gal·lès) és un poble a Powys, Gal·les.
La ciutat està situada al Wye River, a la frontera amb el comtat anglès de Herefordshire. El poble no arriba als 2000 habitants,  però es va fer universalment conegut com a destí per als amants dels llibres, ja que té llibreries de més de quaranta anys, la majoria de llibres usats.

 

Brattle Book Shop, Boston. Una de les botigues de llibres usats més antigues dels Estats Units. Brattle compta amb dos pisos de llibres usats, un tercer pis de llibres rars amb antiquari inclòs i un espai de venda a l’exterior.

 

 

Fonts:

https://es.wikipedia.org/wiki/El_Ateneo_Grand_Splendid 

http://atlantisbooks . org/  

http://lastbookstorela. com/ 

https://shakespeareandcompany. com/ 

http://www.hay-on-wye.co. uk/ 

http://www.traveler.es/viajes-urbanos/galerias/bibliotecas-modernas-arquitectura-diseno/1849/image/9458 7

Les llibreries més curioses del món
Comparteix:
Etiquetat a: